Les JIF celebren els 30 anys a Calella amb Costa Rica, Índia i Georgia com a convidats

Costa Rica, Índia i Georgia mostraran el seu folklore en les 52es Jornades Folklòriques de Catalunya (JIF), que fa 30 anys que se celebren a Calella. Com a novetat, enguany es faran activitats a les escoles per donar a conèixer els països convidats i les seves tradicions i un intercanvi cultural per aprendre a ballar sardanes. Amb epicentre a Calella, del 6 al 15 de setembre Adilfolk ha programat les JIF arreu de Catalunya.

Ara fa 30 anys que Calella acull les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya. Un esdeveniment a finals d’estiu que en aquesta 52 a edició portarà la cultura de Costa Rica, l’Índia i Georgia pels carrers de la ciutat amb les danses tradicionals. Ho faran de la mà de Ballet Folclórico mi linda Costa Rica, vinguts del continent Americà, Spandan Sanskrutik Trust, des de l’Índia i Khorumi, de Georgia.

La representació catalana serà per part de l’Agrupació Folklòrica Igualadina i l’Esbart Som Riu d’Or de Sant Fruitós de Bages. Totes elles es trobaran en la festa inaugural, que enguany canvia d’emplaçament a la plaça de l’Ajuntament i precedirà a una actuació dels grups a l’envelat.

Ivan Besora, president d’Adifolk, en detalla les novetats que, entre elles, implica involucrar a les escoles de la ciutat amb els grups internacionals perquè els alumnes de primària aprenguin de noves cultures i un curset de sardanes pels visitants internacionals.

Amb l’activitat als centres educatius, la voluntat és potenciar l’intercanvi cultural. És una prova pilot que Calella també es complementarà amb la participació dels Geganters, l’Agrupació Sardanista, el pubillatge i els Udols de Foc en les JIF, tal com explica l’alcalde, Marc Buch.

Les JIF se celebraran entre el 6 i el 15 de setembre. El dissabte 7 prendrà protagonisme Georgia, divendres 13 ho farà Costa Rica i el 14, l’Índia. Amb tret de sortida a Calella, les JIF faran ruta arreu de Catalunya i en els actes del mil·lenari de Montserrat. Al Maresme també faran parada a Arenys de Mar, el 8 de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.