ERC insisteix que cal adaptar els passos soterranis d’accés a la façana marítima

L’any 2021, el ple municipal va aprovar en bloc la moció d’ERC per adaptar tots els passos soterranis que donen accés a la façana marítima i estudiar on se’n podria obrir un altre, també al centre de Calella, tenint en compte les intencions d’Adif de suprimir de forma progressiva tots els que hi ha a nivell per una qüestió de seguretat. Dos anys i mig després, i amb un canvi de govern pel mig, el més calent a l’aigüera. I això és el que denuncia el partit republicà en una publicació a les xarxes, on els tres regidors d’ERC exposen quina és la situació actual en matèria d’accessibilitat i reclamen infraestructures segures i adaptades per a tothom. El cap de l’oposició i portaveu municipal, Xavier Ponsdomènech, ha recordat a Ràdio Calella TV altres iniciatives pactades que tampoc s’han complert, com l’ascensor que s’havia d’instal·lar al pas d’Àngel Guimerà i que tenia partida pressupostària assignada.

ERC urgeix l’adaptació dels passos soterranis amb escales que permeten creuar la via del tren pel mig del poble. Denuncia que és una barrera arquitectònica per a persones amb mobilitat diversa i famílies que van amb cotxets infantils. El portaveu republicà, Xavier Ponsdomènech, apunta que fa dos anys i mig tots els partits que hi havia al ple de l’Ajuntament Calella van aprovar una moció impulsada per ells que perseguia aquest objectiu, però que mai s’ha acabat complint. I afegeix que hi ha membres de l’actual govern que també formaven part d’aquell executiu, que hi va donar suport.

No poden eludir aquesta responsabilitat perquè hi ha gent que repeteix en el govern, els partits també, que són els que en l’anterior mandat van donar el vistiplau a la moció, que es va aprovar per unanimitat (…) La ciutat necessita passos soterrats accessibles i que es faci un estudi sobre la viabilitat d’obrir-ne un altre, i si cal negociar amb Adif doncs endavant.

La moció constava de dues parts: l’adaptació dels passos soterranis que permeten creuar la via del tren pel mig del poble – a l’altura d’Àngel Guimerà, Creus i Bartrina – i l’impuls d’un estudi que determini on se’n podrien obrir de nous preveient que, tard o d’hora, Adif acabarà suprimint els que hi ha a nivell per una qüestió de seguretat. Pels republicans, un bon lloc seria al tram entre Costa i Fornaguera i l’estació de Renfe.

ERC ho ha recordat en un vídeo denúncia que ha compartit a través de les xarxes socials:

El portaveu i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, avança a Ràdio Calella TV que ERC considera tornar a portar la iniciativa al ple municipal per veure quina acollida tindria ara per part del govern de Junts i el PSC, en qui recauria la decisió de complir-ho o no. Segons exposa el líder republicà, l’executiu de Marc Buch ha manifestat el compromís de tirar endavant el que s’aprova amb els seus vots. En aquest sentit, explica que s’està fent seguiment dels acords pressupostaris:

Durant aquest mes estem fent reunions de seguiment amb les diferents àrees implicades en els acords que vam portar al pressupost municipal del 2024, per avaluar-ne el compliment, i en breu en donarem compte al conjunt de la ciutadania.

El partit republicà defensa que d’aquesta manera compleix amb el seu compromís de contribuir a millorar Calella i amb el seu deure de fiscalitzar l’acció del govern.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.