Les noves guinguetes de la platja de Calella, a debat plenari

Futur disseny de les guinguetes de Calella

Qui construirà les noves guinguetes de Calella, i qui les explotarà? La licitació per seleccionar el contractista encarregat de l’execució del projecte i el procés per concessionar les instal·lacions de platja es faran en base a les condicions que el Ple Municipal de Calella aprovi en la sessió convocada per aquest dijous. Són dos procediments administratius que es tiraran endavant de forma paral·lela per garantir així el compliment del calendari i l’estrena de les guinguetes la pròxima temporada turística.

Nou pas en el procés de substitució de les actuals guinguetes de Calella. El Ple Municipal que es reuneix demà en sessió ordinària abordarà dos dels tràmits indispensables per a la renovació de les instal·lacions de platja.

El primer consisteix en l’aprovació de les condicions que regiran el concurs públic per seleccionar el contractista a qui s’encarregarà la construcció de les 10 guinguetes que hi haurà repartides al llarg del litoral calellenc. Si bé se’n modificarà el disseny, la proposta que hi ha sobre la taula manté l’essència de les tradicionals veles blanques que han singularitzat la platja, però garanteix la utilització de tota la superfície per a l’activitat de restauració.

L’altre tràmit administratiu és la concessió d’explotació de les guinguetes durant un període de 15 anys. Es portarà a aprovació el plec de condicions per fer-ne la concessió administrativa als nous arrendataris.

Des del Govern Municipal s’afirma que s’està complint el calendari previst perquè, de cara al segon trimestre de 2016, es comencin a muntar les noves guinguetes i es posin en funcionament.

 

Guinguetes més àmplies i funcionals

Les característiques que tindran les noves guinguetes de Calella venen determinades pel reglament de la nova Llei de Costes. El retard en la seva publicació ha estat el causant que les instal·lacions no s’hagin pogut estrenar aquest 2015 com era voluntat del Govern Municipal.

Entre elles hi haurà una distància de separació de 150 metres, la qual cosa n’ha determinat el nombre i la ubicació; tot i que no es preveu que variïn significativament respecte la posició que tenen actualment al litoral.

Tindran una superfície de 200 metres quadrats, entre els quals no s’hi compta l’espai habilitat per als lavabos. Durant els mesos d’estiu es disposaran de 75 metres quadrats addicionals per muntar terrassa exterior i col·locar-hi taules i cadires. Les actuals guinguetes tenen una superfície d’ocupació total de 130 metres quadrats.

L’altre canvi substancial té a veure amb la funcionalitat dels bars de platja. Les noves instal·lacions permetrà que s’hi elaborin plats cuinats, atenent així a una de les reclamacions que havien expressat els arrendataris actuals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *