Les obres de condicionament de l’Arxiu Municipal començaran al setembre

OPCIÓ ARXIU MUNICIPAL1

El proper mes de setembre començaran les obres d’adequació de l’Arxiu Municipal que es troba repartit entre el soterrani de l’Ajuntament de Calella i el Museu Arxiu Municipal. El tinent d’Alcaldia de Patrimoni, Josep Gibert, ha explicat que les condicions de l’espai que ocupa a l’ajuntament nou no són les òptimes i que per tant, cal actuar per garantir la perfecte conservació de tots els documents que s’hi guarden.

El responsable de la Gestió Patrimonial de Calella ha dit que l’actuació té per objectiu climatitzar la zona per tal que la temperatura sigui constant. S’instal·larà un nou sistema de ventilació i aportació d’aire, a banda de la climatització, aprofitant les dues ventilacions de carrer que ja existeixen, i s’aprofitarà per canviar el mobiliari i la distribució.

S’ha de condicionar, no està en condicions. Els armaris no són les adequats, les estanteries no són les adequades. S’han de posar els armaris dels arxius moderns. Això també comporta un canvi en la climatització i un canvi de distribució.

L’Arxiu Municipal és l’espai on es guarden tots el documents de les diverses etapes de la institució. Josep Gibert ha explicat que ha calgut repensar l’espai per tal que hi càpiga tot.

L’arxiu històric de l’ajuntament, tot el paperam que s’ha creat al llarg de la història, està bàsicament al soterrani de l’ajuntament nou. De la manera que està ara no hi cabia tot, també hi ha una part que està al Museu Arxiu. Aquí bàsicament, s’adequarà el soterrani de l’ajuntament perquè hi càpiga tot i en condicions.

OPCIÓ ARXIU MUNICIPAL2

L’obra tindrà un cost de 55.819,15€ al que caldrà sumar el que costi el mobiliari valorat en aproximadament 63.000€.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat