Les piscines turístiques podran omplir-se si són refugis climàtics

El govern català ha considerat la demanda del sector turístic perquè les piscines turístiques siguin considerades refugis climàtics. Demà es publicarà un decret llei que permetrà omplir i reomplir les instal·lacions privades en context de sequera si s’obren a la ciutadania perquè pugui combatre les altes temperatures. La presidenta del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Isabel Mallol, que va fer-ne la petició en una recent intervenció a Ràdio Calella TV, ha celebrat la mesura, pendent de saber com es concreta la normativa.

En una informació avançada per El Periódico, el govern català està ultimant un decret llei que permetrà omplir i recomplir les piscines d’hotels, aparthotels i càmpings en l’actual context de sequera sempre i quan s’obrin a la ciutadania perquè pugui combatre les altes temperatures. Seran els ajuntaments, a través dels plans municipals d’emergència, els encarregats de decidir quines instal·lacions privades es censen com a espais per protegir-se de la calor.

La presidenta del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Isabel Mallol, que va fer-ne la petició en una recent intervenció a Ràdio Calella TV, ara ha valorat la mesura. El sector està a l’espera de conèixer-ne la lletra petita.

Des del Gremi d’Hostaleria del Maresme hem rebut molt positivament la decisió del Departament d’Acció Climàtica de considerar les piscines d’hotels i càmpings com a refugis climàtics, tal com demanàvem. Ens consta que tant la Federació com l’Associació Catalana de Municipis ho han estat negociant amb la Generalitat de Catalunya. Estem pendents de la normativa que ens faran arribar els ajuntaments. Respecte l’entrada de veïns, no hi veiem cap problema, al contrari, contents de fomentar la bona sintonia amb els ciutadans. Si han de pagar o no, dependrà de cada establiments. Això sí, demanarem la inscripció a l’entrada i estarem sotmesos a l’aforament per una qüestió de responsabilitat civil.

Com les instal·lacions d’establiments turístics, les piscines comunitàries i de particulars també podran ser considerades refugis climàtics. L’articulat del decret llei establirà que l’ús d’aigua haurà de ser l’“indispensable” per garantir la qualitat sanitària de la piscines, sempre que s’apliquin “mesures d’estalvi addicionals”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *