Les platges de Calella arrenquen la temporada de bany amb una qualitat d’aigua excel·lent

Foto: @calella_bcn

La qualitat de l’aigua de bany, la presència de meduses, l’estat de la mar o la temperatura de l’aigua són alguns dels paràmetres que analitza l’Agència Catalana de l’Aigua per informar de la qualitat de les zones de bany del país –tant costaneres com interiors–, i que comparteix diàriament al portal Platges CAT. A Calella, la nota és d’excel·lent a les Roques, a Garbí i a la Platja Gran.

Durant la temporada de bany, l’ACA efectua controls analítics periòdics a l’aigua i n’obté una classificació temporal de la qualitat de l’aigua per a cada zona de bany. Es pot consultar al portal Platges CAT –no hi ha aplicació per a mòbils–, on a més es dona informació molt detallada quant a la seva ubicació i serveis, característiques físiques i ambientals. A més d’aspectes relatius a les condicions del bany, com la temperatura i l’estat de l’aigua.

platgesLes tres platges de Calella –Roques, Garbí i Gran– acumulen un històric de classificació excel·lent, que és la mateixa catalogació que obtenen a les últimes analítiques microbiològiques. També s’informa que, ara per ara, no hi ha presència de meduses.

El portal també recorda les mesures de protecció anti-Covid-19 que s’han de seguir a les platges: mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres, garantir un perímetre de seguretat de 2 metres amb la resta d’usuaris, respectar els tancaments físics, utilitzar les dutxes i els lavabos de forma individual i no compartir menjar ni estris de bany.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *