Les temperatures tocaran sostre dissabte al Maresme

noti portada

Entre avui i demà s’assoliran les temperatures màximes de l’onada de calor que està afectant a Catalunya. El Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme indica que s’arribarà als 37 graus a l’interior i als 34 graus als municipis de la costa; i que demà els termòmetres podrien marcar valors lleugerament superiors. Les temperatures s’estabilitzaran diumenge i aniran a la baixa a partir de la setmana vinent. Els Agents Rurals han tenyit de vermell i de roig intens bona part del mapa de risc d’incendis: el Pla Alfa estan en nivell 2 d’alerta a la comarca. Però davant la situació crítica per perill de foc, la decisió de les últimes hores ha estat tancar l’accés als principals massissos forestals del país -Montserrat, les Gavarres i Cadiretes, el Montsec, el Montsant i els Ports- i prohibir la sega.

Oriol Bassa, secretari de la federació de les ADF del Maresme i responsable de l’Associació de Propietaris Forestals, crida a tenir una actitud responsable i a alertar ràpidament davant de qualsevol sospita de foc.

No s’autoritzen els treballs en zones forestals fins que no baixi aquest elevat risc d’incendi forestal. Tenim el risc que es prohibeixi entrar al Parc Natural. (…) El risc d’incendi és tan elevat que, si tinguéssim un incendi, tindríem molts problemes per poder-lo aturar. Si un veí o veïna veu una columna de fum, sigui on sigui, que truqui al 112.

Des del passat 15 de juny i fins el 15 de setembre estarà activat el Pla de prevenció d’Incendis Forestals que suspèn algunes activitats que puguin suposar algun risc.

Des del 15 de juny fins al 15 de setembre és obligat demanar una autorització si has de fer treballs que generin risc d’incendi a les zones forestals i a 500 metres de les zones forestals. Per exemple, pot ser que un tram del carrer Jovara es trobi afectat. Val la pena que les persones que hagin de fer un treball forestal o utilitzar una eina que generi guspires, tinguin l’autorització del Departament d’Agricultura. Aquesta autorització no es donarà en els pròxims dies.

Des de Protecció Civil es demana la màxima col·laboració ciutadana per evitar situacions de risc de cara a la revetlla de Sant Pere i en els desplaçaments que es faran aquest cap de setmana, quan hi haurà la primera operació sortida de l’estiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat