El nou calendari per acabar el Parc de les Veles: vuit setmanes de feina i possible obertura per Festa Major

L’empresa Dream Medio Ambiente s’encarregarà de finalitzar el projecte de remodelació de l’espai que ocupaven les antigues pistes d’atletisme per convertir-lo en una zona de lleure i de passeig d’ambient mariner. Les obres van quedar aturades el passat mes de maig perquè l’adjudicatària va fer fallida amb els últims treballs pendents d’executar. No ha sigut fins aquesta setmana que s’ha formalitzat la cessió del projecte, en una operació que s’ha allargat més del que es preveia i es desitjava, segons ha admès el tinent d’Alcaldia Albert Torrent.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Torrent ha explicat que les exigències de la contractació pública i la voluntat de garantir que es fes correctament la cessió de l’obra han endarrerit els terminis que inicialment es van anunciar.

Els tècnics han tingut moltes prevencions perquè és una figura administrativa que no s’havia utilitzat mai, aquesta que una empresa renunciés a l’obra i la cedís a una tercera disposada a finalitzar-la amb els mateixos termes (…) Tots els tràmits ens han endarrerit el temps i ara coincideix amb l’última setmana de juliol i primera d’agost, quan moltes empreses tanquen.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics ha sortit al pas de les crítiques rebudes des d’ERC pel fet que s’anunciés en plena campanya electoral que el Parc de les Veles estaria enllestit per la festivitat de Sant Joan. Ha dit que el Govern anterior i l’actual han explicat en cada moment en quin punt es troba el projecte per una qüestió de transparència.

No podem amagar la informació que tenim. Si les empreses ens diuen que es veuen capaces d’acabar -llavors semblava que Moix ens donava esperances de finalitzar l’obra- vam ser transparents i ho vam explicar. Per això ens van criticar. I ara ens exposem al mateix perquè l’obra no la fem nosaltres, depèn d’unes empreses que han presentat un calendari però pot sortir algun imprevist. Però si tenim aquest calendari hem d’explicar-ho, i vetllarem cada dia perquè es compleixi.

El nou calendari estableix que els treballs pendents -el 30% del total del projecte- s’aniran fent de forma consecutiva entre els mesos d’agost i setembre, amb el condicionant que algunes subministradores tenen tancat per vacances. Torrent l’ha detallat en declaracions a Ràdio Calella TV.

Durant la primera quinzena d’agost es farà la instal·lació de part dels jocs infantils i s’acabaran les obres de la font, que li queda molt poca cosa. Seguirem la segona quinzena amb la senyalització i el paviment de l’entorn de la font. A principis de setembre, quan les empreses reprenen l’activitat, es col·locaran els jocs infantils més grans i la instal·lació de les veles que donen nom al parc. Les dues setmanes de setembre es plantarà la vegetació perquè es desaconsella fer-ho abans.

Amb tot, Torrent planteja la possibilitat d’obrir l’espai al públic per Festa Major. Sempre i quan la instal·lació elèctrica estigui finalitzada i encara que no s’hagi acabat de plantar-hi la vegetació.

Tal com vam quedar amb l’empresa, quan l’únic que falti sigui plantar se’n podrà fer ús. Esperem que per Festa Major estiguin tots els jocs muntats i la font, en funcionament.

El Govern Municipal té pendent de tancar el calendari i els horaris de funcionament dels sortidors d’aigua del terra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *