L’Escola Pia suspèn un viatge de fi de curs a Itàlia pel coronavirus

Florència i Venècia són algunes de les ciutats que havien de visitar els alumnes de quart d’ESO de l’Escola Pia pel seu viatge de fi de curs. Però arran de l’alarma mundial pel coronavirus, ahir direcció i famílies van decidir cancel·lar-lo. I no només pel risc del contagi sinó també preveient que arribarien a Itàlia i es trobarien allà amb molts edificis i museus tancats ja que és un dels països europeus més afectats. O fins i tot, entrebancs a l’hora d’entrar i sortir del país. Al final, una setantena de nois i noies, i els cinc professors que els havien d’acompanyar, es quedaran a casa però amb el compromís d’organitzar una sortida o un viatge alternatiu per celebrar el final de curs i d’etapa a l’escola.

En declaracions al programa La Ciutat, la directora pedagògica de Secundària i Batxillerat, Mercè Pedemonte, ha explicat quina és l’anàlisi compartida de la situació que els ha portat a prendre la decisió de no fer el viatge a Itàlia.

Visitàvem Florència i Venècia, una zona propera al nord d’Itàlia, i la recomanació és no viatjar-hi, i menys amb un grup de més de 70 adolescents, més els 5 mestres. A banda, ens exposavem a arribar allà i trobar museus tancats, que era un dels motius del viatge. A més dels problemes de control a l’aeroport, i també teniem por que la situació empitjorés i llavors tenir problemes per tornar. Va sortir dels mateixos pares que no s’hi podia anar.

Tot i que se l’esperaven, la confirmació de la cancel·lació del viatge que tan esperaven ha caigut com un gerro d’aigua freda sobre els alumnes. Ara, el compromís de tots és preparar una alternativa perquè puguin celebrar amb els companys el final de curs.

Estan desil·lusionats, com els pares i els mestres, perquè un viatge així només el fas una vegada a la vida. El que vam acordar amb els pares és que farem alguna altra cosa per tancar el quart d’eso. No serà a l’estranger però farem un viatge

A nivell més pràctic, Pedemonte ha explicat que una part del viatge ja estava pagada i que ara s’està mirant des dels serveis jurídics de l’Escola Pia fins a on poden cobrir-ho les assegurances. El problema que hi veuen és que no hi ha una prohibició explícita a volar a Itàlia.

A les assegurances hi ha una lletra petita que, a no ser que es prohibeixi viatjar al país, no ho cobreix. De moment, els advocats de l’Escola Pia, perquè no som la única escola que s’hi troba, estan mirant si podem rascar alguna cosa i que ens tornin el màxim

El preu del viatge era d’uns 600 euros, dels quals es calcula que se’n podrà recuperar la meitat de l’import.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *