Es crea al Maresme un servei per estimular els rodatges al territori

L'actor Dani Rovira al passeig de Garbí de Calella en un moment del rodatge de "100 metres"
L'actor Dani Rovira al passeig de Garbí de Calella en un moment del rodatge de "100 metres"

La Maresme Film Commission tindrà per objectiu centralitzar la gestió i tramitació dels permisos administratius que demanen les productores que volen treballar a les múltiples localitzacions que hi ha a la comarca. Ja sigui per a produccions cinematogràfiques, televisives o publicitàries. Aquesta és una iniciativa del Consorci de Promoció Turística del Maresme amb l’objectiu de dinamitzar la indústria, pensant també en l’economia que genera al seu voltant.

Els municipis interessants en oferir-se per al rodatge de pel·lícules, sèries o anuncis hauran de formalitzar la seva adhesió al Maresme Film Commission; que centralitzarà i gestionarà les peticions que facin arribar les productores, segons ha explicat el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

La idea és que sigui l’únic portal que pugui recollir totes les peticions dels localitzadors i pugui repartir-los pel territori, en funció del que demanin. A més, ocupar-se dels tràmits per ocupar espais públics o privats, facilitant-los la feina i ajudant a què ens tinguin en compte per a les seves produccions

El servei s’ha posat en marxa en fase de prova pilot gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, que a la vegada està promovent un clúster per agrupar i promocionar les diverses localitzacions de la costa barcelonina, des del Garraf fins al Maresme.

El president de l’organisme turístic comarcal exposa que una de les línies de treball que s’obriran a redòs del servei és la unificació de permisos i taxes de les poblacions adherides. Diu que l’actual disparitat dins el territori fa que algunes produccions es perdin.

Cada població té les seves ordenances fiscals, amb preus i conceptes diversos, i el que hem de fer és unificar criteris i preus de forma consensuada perquè no s’hagi de cobrar preus diferents als localitzadors

El servei es finançarà amb una part dels ingressos que els ajuntaments adherits percebin de les taxes o impostos que concedeixin a les empreses audiovisuals.

Assegura que els beneficis per al territori són múltiples: tant econòmics com promocionals.

Si es queden a filmar, també dinen i dormen aquí, compren i gasten. En definitiva, generen activitat econòmica, i si a sobre surt el nom en una gran producció també és una promoció difícil de valorar amb diners

La pel·lícula 100 metres o la ‘tv movie’ Amics per sempre sobre els Jocs Olímpics de Barcelona 92 són els dos últims grans rodatges que s’han viscut a Calella, animada a destacar-se com a ciutat plató. A la comarca, igualment important ha sigut la sèrie La Riera de TV3, ambientada a Mataró, Arenys o Sant Pol de Mar.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat