Calella programa diverses activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Calella s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. S’han programat un conjunt d’actes que començaran el 8 de març i s’allargaran fins a finals de mes. Enguany, el compromís d’avançar cap a l’equitat de gènere centra el missatge de la campanya institucional per la commemoració, en la qual també es vol reconèixer el feminisme i la lluita històrica per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Equitat és la principal reivindicació de la commemoració del Dia Internacional de les Dones del 2016. Aconseguir, des de l’àmbit públic i privat, que sigui real la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, òbviament també de drets i llibertats; allò pel que ha lluitat històricament el feminisme.

L’Ajuntament de Calella no deixa que la commemoració passi per alt a casa nostra, i ho subratlla i hi posa l’accent amb una programació d’actes específica per la qual compta amb la col·laboració de les entitats que dirigeixen la seva activitat a les dones: l’Associació Dones de Calella i l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora, entitat destacada per la seva àmplia tasca en favor de la capacitació de les dones i la seva inclusió en el món laboral com a via per ser plenament autònomes.

El mateix dimarts 8 de març es farà a l’Espai Mercat (17.00h) un taller sobre els diferents rols que adopten les dones en l’actualitat a partir d’una sèrie de monòlegs. En acabar, les dues entitats locals oferiran un tast de xocolates.

Amb tot, l’acte institucional de la commemoració es farà el diumenge 13 de març (9.00h), amb la lectura del manifest a càrrec de l’esportista Anna Flaquer Porti. “Aprofitant que Calella és Vila Europea de l’Esport 2016 vam pensar relacionar-ho amb el Dia Internacional de les Dones i donar protagonisme a una dona esportista”, ha explicat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando.

L’acte institucional donarà el tret de sortida, després, a la quarta edició de la Marxa per la Dona Treballadora que s’organitza comptant amb el suport de Calella Marxa i Oncolliga. El preu de la inscripció és de 6 euros, inclou l’esmorzar i un obsequi, i els beneficis es destinaran a activitats de capacitació laboral per a dones.

La setmana següent es farà un taller d’apoderament. Serà el dijous 17 de març a l’Espai Mercat (9.30h) i el conduirà una tècnica de la Diputació de Barcelona. Té una durada de tres hores i es dirigeix a dones que tenen una participació activa a la comunitat. És gratuït i cal inscripció prèvia, trucant al 93 766 44 34 o enviant un correu electrònic a igualtat@calella.cat.

Les activitats vinculades al Dia Internacional de la Dona es clouran amb la inauguració d’una exposició a l’Espai Mercat. S’obrirà el dimarts 29 de març i es podrà visitar fins el 9 d’abril. És una mostra crítica sobre els estereotips femenins en l’àmbit publicitari. “Reflexiona sobre com la publicitat utilitza la figura de la dona com a producte de màrqueting”, ha indicat Rando.

La regidora d’Igualtat ha animat dones i homes a participar dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones en tant que la reivindicació que es deriva de la commemoració ha de ser un objectiu comú de tota la societat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *