L’escriptor i periodista letó que recorre la Via Catalana passa dissabte per Calella

Otto Ozols

Una delegació de l’ANC-Calella per la Independència rebrà aquest dissabte l’escriptor i periodista letó Otto Ozols. El dia 4 d’abril va iniciar un recorregut de 400 km a peu per fer tota la Via Catalana.

Josep Barri, coordinador de l’ANC, Calella per la Independència, ha explicat que Otto Ozols simpatitza amb el sobiranisme des de fa uns anys, i ha volgut estudiar paral·lelismes amb altres processos similars al món, com al cas del seu país, Letònia.

“Cap al 2013 va fer un article que va tenir força ressò on es posicionava a favor del sobiranisme català, comparant-lo amb el que havia representat als països bàltics  la Via Bàltica. Des d’aquell moment va tenir un gran interès per anar seguint aquest moviment, va fer algun viatge a Catalunya i ha viscut les dareres jornades de l’Onze de Setembre”, ha assenyalat Barri.

El recorregut va començar a Alcanar, a la frontera amb el País Valencià, i acabarà a la ratlla de França. Per pràcticament cada poble on passa s’hi troba la delegació local de l’ANC que l’acompanya i li explica de primera mà tal com es veu la situació social, política i cultural al país.

En el cas de Calella, Josep Barri ha explicat que la intenció és anar fins a Sant Pol i fer el relleu amb els membres de l’ANC santpolenca que l’acompanyin. I tot xerrant aniran fins a Pineda, on seguirà el seu camí acompanyat per gent de Pineda.

“Divendres li toca fer Barcelona-Mataró i dissabte Mataró-Santa Susanna, que és on passarà la nit (…) No tenim clar encara a quina hora passarà per aquí i no hem pensat en actes més concrets”, ha dit.

Otto Ozols està ara a Barcelona, i demà pujarà fins a Mataró, on passarà la nit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat