L’escriptor santpolenc Dani Rius presenta el seu primer llibre «Història del bonsai»

dani rius llibre

Serà avui a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça a les 19 h. Com diu el seu autor, «Història del bonsai» és una història, però no és de bonsais. És un recull de contes que s’emmarquen en fets històrics però protagonitzats per personatges anònims.

En una entrevista a l’Info Vespre, l’escriptor i professor Dani Rius ha explicat què poden trobar els lectors en el seu llibre.

És una història però no és de bonsais. És una història perquè passen fets de diverses èpoques. És més o menys lineal però no té perquè ser lineal. De vegades l’autor quan escriu coses pensa en situacions però me n’adono que els lectors, de vegades, han situat històries en diferents llocs i ja està bé perquè són contes que deixen una mica d’espai al lector a fer la seva interpretació. Són contes, la majoria curts i de situacions quotidianes però emmarcades en fets històrics.

Es tracta del seu debut literari, però Rius escriu des de fa molts anys. Tot i que encara no té una idea per a una segona publicació, no descarta crear una segona obra.

És el primer llibre publicat però jo escric des de fa molts anys. A mi sempre m’ha agradat molt escriure i sempre he pensat que ja en tenia prou, que el gaudi que em donava el fet d’escriure ja ho valia tot. I ara és com que estic veient l’altra part de l’escriptura, que és quan els lectors et fan el retorn. Havia ensenyat coses, però de manera més íntima. I també està bé, és una part bonica que la gent et digui el que en pensa, com ho ha interpretat, de quina manera l’ha afectat…

Dani Rius presentarà Història del bonsai avui a la Biblioteca juntament amb l’escriptor calellenc Marçal Arimany, que presentarà també el seu primer llibre de relats La dinàmica de les pedres.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’escriptor Dani Rius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat