L’Espai Caixa omple l’agenda d’agost amb moltes activitats per a la gent gran

espai caixa web

El Passeig Manuel Puigvert s’ha convertit en el centre de l’activitat dels socis i sòcies de l’Espai Caixa durant l’estiu. Un lloc ampli, a l’aire lliure, que els permet un mínim d’interrelació sense haver de córrer masses riscos en temps de pandèmia. Demà, com cada dijous, estan citats a assistir al doble espectacle de ball i al concert de música d’havaneres. Ho faran seguint totes les mesures del protocol anti-Covid, i això significa que no poden ballar, que han de dur la mascareta posada i mantenir la distància.

El president de l’Espai Caixa, Josep Maria Granyó, ha explicat que a la cita d’aquesta setmana li han posat el nom de “Tarda de la germanor”, per la varietat d’estils que s’han programat. Seran els propis socis i sòcies qui s’encarregaran de les demostracions de balls que es faran a l’entarimat que hi ha a l’alçada del Monument a la Sardana.

Pujaran parelles per fer una exhibició de ball en línia, dues parelles de sevillanes, que faran un programa de quatre o cinc sevillanes (…) Són tots de l’Esplai, alumnes avantatjats de les dues modalitats de ball.

En acabar, els Faroners de Calella oferiran un concert d’havaneres i se servirà rom cremat. Just a l’entrada del recinte perimetrat, i per garantir la traçabilitat en cas de contagi, com mana el protocol, es prendrà la temperatura als assistents i s’oferirà gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans. A l’interior, serà obligatori l’ús de la mascareta.

L’Espai Caixa també ha recuperat aquesta setmana les activitats esportives, que es fan les tardes de dimarts, dimecres i dijous. Es practiquen els dards, les bitlles catalanes i els jocs de taula.

Josep Maria Granyó assenyala que el seu propòsit és mantenir la gent gran activa.

Intentem no perdre el fil i l’activitat durant l’agost fins que ens incorporem a l’Esplai, a partir de setembre. Confiem que podrà estar obert. Mentrestant, no volem parar de fer activitats. També teníem previst una revetlla pel 25 d’agost però si no podem assegurar el ball, la posposarem per quan es pugui.

A tot això, i amb la idea de compensar la incertesa que hi ha sobre el programa de viatges de l’Imserso, l’Espai Caixa ha organitzat una sortida a les Terres de l’Ebre de cara al mes de setembre. Ja hi ha una seixantena de persones inscrites.

Ara que els viatges de l’Imserso estan en l’aire, hem programat un viatge de sis dies a Sant Carles de la Ràpita. Farem excursions, activitats culturals, etc; amb la intenció de passar-ho molt bé. Ja tenim una seixantena de persones apuntades, i si algú s’anima, doncs endavant!

El president de l’Espai Caixa reivindica el paper de l’associació com a dinamitzador del col·lectiu de la gent gran de Calella. Granyó diu que ells són els que de debò saben què necessiten i què els agrada, sense desmerèixer les col·laboracions i ajuts que reben per part de les institucions, i que agraeixen.

Tirarem totes les iniciatives que puguem i que serveixin per evitar la soledat i la pena. Ara s’ha creat un grup d’homes i dones que han perdut la parella per la pandèmia perquè els hem de recuperar per la societat. Després de molts anys compartint la vida, perdre la persona per una patologia com aquesta resulta molt trist.

Durant tot el temps de pandèmia, l’Espai Caixa no ha cobrat les quotes als seus associats i associades i ara se’ls fa difícil concretar quantes persones són. Esperen posar-se al dia al setembre, quan també preveuen les altes de tota la gent que se’ls ha apropat aquests darrers mesos. Granyó reconeix que això els empeny a seguir treballant per “alimentar la il·lusió de viure”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *