Nova data per a l’obertura del centre cívic

Interior de la casa de Can Saula, ara propietat de l’Ajuntament de Calella
Interior de la casa de Can Saula, ara propietat de l’Ajuntament de Calella

El projecte de rehabilitació de Can Saula no contempla l’abast total de la transformació que hi preveu el Govern Municipal. En una entrevista a Ràdio Calella TV, el portaveu de l’executiu local ha explicat que s’han cenyit al finançament disponible –els 450.000 euros de la subvenció de la Diputació de Barcelona– a l’hora de plantejar les intervencions a l’immoble i que s’hauran de buscar altres recursos per abordar, en una segona fase, actuacions que acabin de definir l’espai museístic i l’adequació del pati interior. La intenció ha estat tenir-lo en condicions per obrir-lo com a centre cívic el més aviat possible.

El projecte aprovat inicialment recull bàsicament les intervencions de més importància, les que tenen a veure amb elements estructurals i de serveis, i que cobreix la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona. Així ho ha indicat el portaveu del Govern Municipal, Josep Torres, qui ha explicat que s’ha optat per avançar aquesta primera fase de les obres perquè Can Saula s’obri com a centre cívic Germanes Saula-Palomer d’aquí a poc més d’un any.

Per fer-ho com volem, ben fet, calen més diners. Ara només tenim 450.000 euros, que és la subvenció de la Diputació, i per tant hem ajustat el projecte a una primera fase, que és la més important, per no passar-nos. Mirarem que les parts estructurals estiguin fetes, i les següents fases seran més fàcils i ens les haurem de plantejar en uns propers pressupostos.

La proposta del Govern Municipal és més ambiciosa i preveu completar-la en els propers exercicis, en funció de les possibilitats pressupostàries. Per exemple, contempla ampliar la zona del museu agafant d’altres espais de la planta baixa. En els plànols d’ara, només disposa de la sala que hi ha just a l’entrada de la casa.

S’haurà d’habilitar pràcticament tota la primera planta. En un primer moment tindrem aquest espai, però caldrà augmentar-lo agafant el menjador. Ara hem de donar-li una primera embranzida, seguint el doble objectiu de centre cívic i museu, centrant-nos en qüestions molt estructurals.

El portaveu de l’executiu ha justificat l’adequació d’un espai de cafeteria a la planta baixa, assegurant que és un complement necessari als usos que tindrà el centre cívic. També ha apuntat el servei que donarà a l’activitat que es pugui fer al pati interior.

Estem parlant d’un espai d’interrelació de persones, no és només anar a l’aula. Sinó que la gent es trobi de manera reposada. A més, aquí també hi haurà un espai expositiu que ens ajudarà a donar-li vida. També volem habilitar el pati, ens agradaria tenir-lo ara. El podem obrir, però no en les condicions que ens agradaria, per exemple, que es pugui cobrir. Ara no ho podem fer.

Josep Torres ha reconegut que el calendari previst per a l’obertura del centre cívic ha quedat totalment superat. De fet, el projecte de rehabilitació de la casa està aprovat inicialment i cal encara fer-ne la definitiva i licitar les obres, que tindran una durada aproximada de sis mesos. Per això, apunta que es podrà posar en marxa entre setembre i octubre del 2022.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat