La Generalitat ha licitat l’obra de l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri

Es van visualitzant, doncs, els terminis per adequar l’actual espai en una escola de dues línies al centre de la ciutat. Tot apunta que a la tardor d’aquest any podria saber-se l’empresa adjudicatària de les obres, amb un termini màxim de 14 mesos per acabar-les.

Les empreses que vulguin optar a fer l’obra de l’escola Salicrú han de presentar la seva oferta com a màxim fins al 18 de maig. Les propostes es valoraran donant un 50% de punts a la part tècnica i un 50% a l’econòmica. El dia 2 de juny s’obriran les ofertes tècniques i el 7 de juliol les pliques econòmiques. Un cop valorades les ofertes s’adjudicarà l’obra a l’empresa guanyadora. Aquest termini ens situa, segons els càlculs del propi ajuntament, cap a la tardor d’aquest 2016. Ara per ara no se sap amb certesa quan començaran les obres ni tampoc quan acabaran, ja que el temps de treballs pot variar en funció del projecte tècnic guanyador. Escoltem Núria Parella, tinent d’alcaldia d’Educació i Gestió Patrimonial: “No em veig en cor de dir una data exacta perquè és un tema molt tècnic, però si al juliol ja s’obren les ofertes nosaltres contem que passades les vacances d’estiu ens diran qui serà i es començaran a moure les obres grans de la Fàbrica“.

Parella reconeix que es tracta d’una obra de gran envergadura a i això fa difícil ser precís en els terminis. A més, l’obra depèn directament de la Generalitat i l’únic que pot fer l’Ajuntament és mantenir a la població al cas de com van els treballs. Parella: “Sabeu que és un projecte molt gran i anem fent pas a pas. A vegades ens sembla que és una cosa molt lenta, però segons ens informa la Generalitat, és normal que sigui un procés llarg, ja que és una gran obra. Qui vetllarà aquesta obra és Infraestructures i la Generalitat i el que farem des de l’Ajuntament és vetllar per tenir tota la informació perquè la comunitat educativa, pares i mitjans de comunicació estiguin ben informats de com va tot“.

La tasca municipal en aquesta obra es centrarà, doncs, en la recol·locació de les entitats i les dependències municipals de la Fàbrica Llobet-Guri que s’han de traslladar. Des de fa uns mesos fins que acabi l’estiu es prepararà la Fàbrica per rebre les obres i no interferir-les amb el dia a dia de la gent que fa us de les instal·lacions. “Hem de moure l’escala d’emergència, hem de veure algunes dependències municipals, i tot això ja ho tenim en marxa i molts projectes ja estan a punt de licitar-se. Estem creant un cronograma per acabar una cosa i començar l’altra. Esperem que tot vagi bé“, ha explicat la tinent d’alcaldia.

El Pressupost de licitació de les obres d’aquesta Escola d’Infantil i Primària puja a gairebé 5 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *