El realitzador calellenc Ernest Vila participa al Festiclown de Palestina

Ernest Vila

“Música i riures contra l’ocupació” és el lema de la tercera edició del Festiclown, el festival de circ, arts i música que avui arrenca a Palestina sota l’organització de Pallasos en Rebeldía. Fins el 16 de setembre, una caravana d’il·lusió i esperança recorrerà el territori palestí per celebrar, en tres ciutats, actuacions i tallers. Diuen que és amb amor i alegria com ells ajuden a combatre els efectes del terrorisme que practica l’estat d’Israel. Una iniciativa en la qual aquest any hi participa el grup català Txarango, portant-hi la seva música. El realitzador calellenc i company de Ràdio Calella TV, Ernest Vila, tornarà a pujar un cop més a la caravana per explicar al món el que es remou al Festiclown a través de l’òptica de la seva càmera.

És la seva tercera caravana, però emprenia el viatge amb els mateixos nervis i il·lusió que la primera vegada. El Festiclown porta mesos preparant-se aquí de la mà d’artistes de diverses disciplines amb l’únic objectiu de dibuixar un somriure i portar la màgia de la música al poble palestí.

El calellenc Ernest Vila és un dels membres de la caravana que avui ha posat en marxa l’entitat Pallasos en Rebeldía, de la qual en forma part, per repetir una experiència inoblidable. “La primera edició del Festiclown va ser espectacular, vam desembarcar alegria i esperança i nosaltres vam tornar molt més plens de com hi vam anar, en molts sentits. I l’any passat vam repetir l’èxit, calculem que en una sola actuació hi havia més de 50.000 persones”, explicava Vila.

“Començarem a Jerusalem, la capital, creuarem Cisjordània i actuarem a Ramallah i a Nablus, on farem uns tallers importants”, detallava. Pallassos, acròbates i músics s’han unit a la caravana, i entre ells el grup català Txarango amb qui Vila explica va poder contactar arran d’una altra iniciativa solidària i coneguts comuns: “Els vam conèixer al Senegal, de la mà del col·lega Quim Fàbregas, i quan van saber del projecte de Pallasos en Rebeldía de seguida van dir que els interessaria participar-hi”.

El Festiclown arrenca avui i durarà fins el 16 de setembre, amb un programa d’actuacions i tallers al carrer, en places i escoles, teatres i centres socials. Ernest Vila serà l’encarregat d’explicar i difondre el que remou el festival amb un diari de viatge audiovisual i, segurament, un documental com el que s’ha realitzat per les dues primeres edicions. “Tot i les dificultats que trobem allà, la idea és enviar una càpsula cada dia perquè la gent ens segueixi pràcticament a temps real. Tindrem twitter @En_Rebeldia, una pàgina a Facebook i ho penjarem a la web. I quan acabem intentarem fer un documental”, afirmava el realitzador calellenc.

Pallasos en Rebeldía anima a tothom a escampar l’esperit del Festiclown a través de les xarxes socials, ajudant-los en la tasca de conscienciació global que l’entitat realitza in situ.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *