L’Eurodiputada Elena Valenciano coneix la campanya #LliguemUE i n’ha vist fotos per Twitter

e840dda4af545e4c1b65faeabcfc7bf7_XL

La presidenta de la Subcomissió de Drets Humans de l’EuroCambra ha parlat avui per Ràdio Calella TV, coincidint amb el dia Mundial del Refugiat, i ha assegurat que iniciatives polítiques com la moció aprovada al ple de Calella en suport als refugiats i les campanyes i manifestacions ciutadanes com les que impulsa l’assemblea CalellaxRefugiats han de servir, tard o d’hora, per fer reaccionar els governs dels estats membres de la UE.

La Diputada pel Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates diu que totes les manifestacions i iniciatives a favor dels refugiats han de ser granets de sorra que faran canviar l’actitud dels governs. Assegura que Espanya està preparada per acollir refugiats i ha reconegut la tasca política de les institucions governamentals sensibles amb la situació, com l’Ajuntament de Calella, a qui va envair una carta d’agraïment per la moció aprovada al ple de suport als refugiats. Afirma que no va ser una resposta automàtica sinó que coneix de primera mà les accions polítiques de la ciutat gràcies al treball conjunt amb altres Eurodiputats, com el català Javi Lopez.

Pel que fa a les iniciatives socials, Elena Valenciano ha dit que ha vist per Twitter imatges amb l’etiqueta #LliguemUE de gent amb les mans lligades amb brides. Una iniciativa creada per Calella pels Refugiats que a poc a poc es va fent gran. Ha destacat també la tasca de l’ong catalana Pro Activa Open Arms, que salva persones que creuen el mar per arribar a Grècia. I Valenciano ha dit que Catalunya està especialment sensibilitzada amb els refugiats, per ser una terra en contacte amb el Mar Mediterrani on tanta gent hi mor, i per tenir una història recent on milers de persones van haver de marxar, refugiades, passant la frontera amb França sense res.

Avui mateix Elena Valenciano ha publicat un article al Huffington Post titulat «Refugiats, una infantesa alimentada amb la por» on denuncia que no s’està fent gairebé res per ajudar els nens i nenes refugiats perquè els governs europeus han tingut por, diu, i han reaccionat tard i malament a un èxode previsible de persones fugint de Síria. Elena Valenciano fa referència als 65 milions de persones desplaçades de casa seva a tot el món, de manera forçada. Això fa que no es pugui definir la situació com una crisi, diu la diputada europea, perquè les crisis acaben al cap d’uns anys, però el que es viu és una realitat que durarà durant generacions i que afecta tot el món.

Elena Valenciano considera compatible ser Diputada a Europa i activista en favor dels Drets Humans, i discrepa de com la Unió Europea ha gestionat la situació. Destaca que el Parlament Europeu no ha estat consultat sobre el tractat amb Turquia signat entre Estats i que la Unió Europea porta anys ignorant els advertiments i les propostes de solució del Parlament i la Comissió Europea en l’èxode de refugiats i sobre els efectes negatius de la immobilitat institucional. Valenciano atribueix tota la responsabilitat al Consell d’Europa i a tots i cadascun dels governs dels estats membres de la UE, i assegura que el Parlament Europeu farà front al tractat amb Turquia, i continuarà fent pressió perquè els estats moguin fitxa.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera a Elena Valenciano

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat