L’exposició del 5è aniversari dels Maduixots arribarà el 17 de desembre a Calella

Imatge d'arxiu

“Història de la Colla” és el títol de l’exposició sobre els cinc anys de vida dels Maduixots de l’Alt Maresme, que aquests dies es pot visitar a Malgrat de Mar i que el dilluns 17 arribarà a Calella per quedar-s’hi durant totes les festes nadalenques, fins el 6 de gener. La mostra es muntarà a l’Espai Mercat, on s’hi col·locaran uns plafons que recorden els inicis de la colla castellera i la seva evolució, fins aquest 1028 quan han signat la seva millor temporada amb dues construccions de set pisos.

Marc Ruiz, president dels Castellers de l’Alt Maresme, ho ha explicat en una entrevista avui al programa La ciutat.

Vol ser una exposició de resum del que han estat els 5 anys dels Castellers de l’Alt Maresme, com es va gestar i els seus inicis, i l’evolució. Què hem fet, les nostres fites, el nostre territori… Hi ha vuit plafons que ho expliquen i una exposició d’objectes, entre els quals els tres premis que hem guanyat.

L’últim dels reconeixements que ha recollit és el Premi Ara Castells de votació popular a la colla més popular.

Aprofitant l’aniversari, Ruiz ha recordat com van ser els inicis de l’entitat. Ha assegurat que van començar tots de zero i això fa més meritòria l’evolució que han tingut, que el món casteller reconeix com a espectacular.

Vam haver d’aprendre tots plegats a pujar, a tenir equilibri, a formar la pinya i conèixer-nos (…) El que està bé dels castells és que tothom hi pot trobar un lloc, siguis home o dona, no hi ha distinció perquè les posicions a cobrir són moltíssimes, i necessitem d’alts, baixos, prims i grassos, àgils…

Ara són cap a 200 socis, dels quals la tercera part participa activament en els assajos i les diades. Inclosa la canalla que puja al capdamunt dels castells i a qui, com fan la resta de colles, els Maduixots cuiden d’una forma molt especial.

Aquesta última temporada, els de la camisa vermella han aconseguit descarregar el 5d7 i la torre de 7, aquest últim un castell que, per la seva dificultat, està considerat de la gamma de 8. De cara al 2019, el repte és pujar un graó més.

El repte de l’any que ve és consolidar aquesta gamma, portar els castells a plaça de forma freqüent i comoditat, i treballar per altres castells que això vol dir pujar un pis més.

Un dels èxits de la darrera temporada per als Maduixots ha estat la tercera posició aconseguida al Concurs de Castells de Torredembarra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.