L’Hospital de Calella recupera l’activitat quirúrgica donant prioritat als pacients oncològics

Quiròfan de l'Hospital de Calella en una imatge d'arxiu
Quiròfan de l'Hospital de Calella en una imatge d'arxiu

Sis setmanes després de l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han començat a recuperar l’activitat quirúrgica. S’està fent de forma progressiva i sempre amb un ull pendent de la corba de nous positius per si calgués avançar-se a un possible rebrot. Durant aquest temps, tots els esforços humans i materials s’han dirigit a atendre els pacients de coronavirus i les urgències; posposant les intervencions catalogades com a prioritàries. Entre elles, les de pacients oncològics, que són els primers a qui l’Hospital Sant Jaume de Calella està avisant.

Per atendre l’allau de casos Covid-19, l’Hospital de Calella va adaptar la zona de reanimació quirúrgica per als casos més crítics, aquells que necessiten ventil·lació mecànica. Ara, amb la davallada d’ingressos per la malaltia –tal com demostren les dades que dona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva- s’ha pogut recuperar aquest espai i facilitar així també la recuperació de l’agenda d’operacions, tal com ha explicat el doctor Josep Maria Prats, director d’especialitats quirúrgiques de l’organisme.

Com que ja hi ha una disminució de pacients més crítics de Covid-19, la zona quirúrgica la podem destinar progressivament a donar resposta als pacients oncològics, que també és important.

Els equips quirúrgics dels dos hospitals de la Corporació han tornat a l’activitat amb operacions que es fan matí i tarda, tots els dies de la setmana. En el cas de Calella, la prioritat són els pacients oncològics; mentre que a Blanes, s’està començant a cridar els que tenien programades intervencions de les àrees de la traumatologia i l’oftalmologia.

La recuperació de la normalitat anirà per llarg i sempre es farà, segons recalca el doctor Prats, en funció de l’evolució de la pandèmia i garantint capacitat de reacció en cas que es produeixi un rebrot o apareguin altres virus. Inevitablement això tindrà conseqüències en les llistes d’espera, que s’allargaran.

Si vostè em pregunta per la patologia ordinària, que no és urgent i és ajornable, segur que l’espera s’està allargant perquè durant aquests mesos no s’han pogut fer cirurgies.

Tant a Calella com a Blanes es mantindrà una part de l’àrea quirúrgica per a pacients Covid-19.

A continuació podeu escoltar l’entrevista al doctor Josep Maria Prats:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat