L’Hospital de Calella reprèn tota l’activitat quirúrgica

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit reprendre l’activitat quirúrgica a l’Hospital Sant Jaume, aturada des de mitjans de gener per l’increment d’ingressos hospitalaris de pacients positius per Covid. Ara, un mes més tard, han pogut tornar a programar operacions gràcies al descens continuat dels darrers dies dels casos positius. Com ha fet durant tota la pandèmia, la direcció de l’hospital avalua constantment la situació epidemiològica i la pressió assistencial que hi ha al centre per decidir si és necessari ajustar l’activitat i els serveis.

Des de la setmana passada l’Hospital de Calella ha recuperat la seva activitat normal als 5 quiròfans del centre hospitalari. Fins ara, degut a l’increment del nombre d’ingressos de pacients amb coronavirus només s’estaven realitzant intervencions quirúrgiques urgents oncològiques i tota l’activitat urgent que no requeria ingrés. El director d’atenció quirúrgica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha posat en relleu, que malgrat l’aturada, a diferència de la primera i segona onada, ara no han aturat l’activitat per complet. 

L’afectació que hem tingut ha estat sobretot en pacients que necessitaven un ingrés hospitalari. En aquesta tercera onada el que hem mantingut han estat les cirurgies de pacients oncològics i les que no requerien ingrés.

Malgrat aquesta aturada parcial, el doctor Prat, reconeix que aquesta vegada les llistes d’espera no s’han ressentit tant, perquè han continuat operant.  

Que les llistes d’espera s’acaben ressentint és evident. Però com aquesta aturada no hem deixat d’operar al 100%, que hem prioritzat la cirurgia sense ingrés, en números globals veurem que hem fet un cert equilibri.

La recuperació de l’activitat es farà de forma gradual per poder tenir capacitat de reacció i atendre una possible onada d’ingressos per coronavirus. Des de la primera onada la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha establert un protocol que avalua constantment la situació i els marcadors epidemiològics per determinar si cal aturar l’activitat quirúrgica o ajustar-la a les necessitats de cada moment.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *