L’Hospital Sant Jaume obre una unitat d’atenció subaguda per a malalts crònics

Imatge d'arxiu

Va entrar en funcionament a inicis del 2019 i preveu atendre aquest any uns 300 pacients amb malaltia crònica coneguda que pateixen descompensacions i requereixen ingressos de curta durada. La nova unitat d’atenció subaguda de l’Hospital comarcal Sant Jaume de Calella permetrà descongestionar el servei d’Urgències del centre i donar una atenció més ajustada a les seves necessitats.

A la tercera planta del centre hospitalari calellenc, on hi ha els pacients de mitjana estada polivalent i de cures pal·liatives, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hi ha habilitat una nova unitat d’atenció subaguda per a pacients amb malaltia crònica. L’ampliació de la cartera de serveis respon al desplegament de les actuacions del Pla Estratègic de la Regió Sanitària de Girona.
El director d’atenció sociosanitària del consorci, Jordi Valls, ha explicat quin és el perfil clínic dels pacients que s’hi derivaran.

Atendre pacients, habitualment d’edat elevada que són els que tenen patologies cròniques diagnosticades i reconegudes, i que amb freqüència pateixen descompensacions que requereixen serveis hospitalaris. Fins ara els tractàvem a urgències i amb ingressos a medicina interna, però amb la posada en marxa d’aquests dispositius, els pacients que poden arribar derivats pel seu metge d’atenció primària seran atesos a la nova unitat d’atenció subaguda.

I amb això s’eviten les congestions a Urgències, especialment crítiques quan apareix la grip. La disponibilitat de llits s’adaptarà a les necessitats que són canviants al llarg de l’any, amb una previsió de 300 ingressos durant el 2019.

Les 300 altes contractades per la Regió Sanitària són per atenció durant tot l’any. Més o menys hi haurà uns 8 llits operatius, però la nostra voluntat és que tingui flexibilitat per cobrir els moments en què es produeixen hi ha pics de descompensacions de les patologies cròniques, que coincideix amb els mesos d’hivern.

La unitat estarà gestionada per la direcció sociosanitària de l’Hospital Sant Jaume i, a banda de l’equip habitual de l’àrea, s’ha incorporat un especialista en geriatria, una infermera i una auxiliar d’infermeria, que treballaran al costat de fisioterapeutes i treballadors socials.
Una de les principals característiques del nou dispositiu és que l’estada d’ingrés dels pacients és curta i no supera de mitjana els 12 dies.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *