El Govern català prepara un decret per allargar el toc de queda més enllà del 9 de maig

El toc de queda podria allargar-se més enllà del 9 de maig tal com va avançar ahir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. La consellera en funcions va explicar que la Generalitat està treballant en un marc normatiu per si calgués aplicar mesures, com el toc de queda, a partir del 9 de maig quan s’acaba l’estat d’alarma. Per això el Govern català està estudiant ara com blindar les totes restriccions que vol mantenir i que hauran de ser ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si afecten els drets fonamentals.

Per poder allargar el toc de queda el govern es planteja modificar el decret llei 27/2020, una modificació que s’hauria d’aprovar en el Consell Executiu de la setmana que ve. És el decret llei que es va redactar a l’estiu, quan la jutge de guàrdia de Lleida va tombar el confinament domiciliari al Segrià, per reforçar la llei de salut pública catalana. Així ho anunciava la consellera en funcions Meritxell Budó en roda de premsa.

És cert que si s’aixeca l’estat d’alarma, i tot indica que anirà així, des del Govern estem estudiant totes les opcions per dotar-nos d’un marc legal que ens permeti fer front a totes les gestions relatives a la pandèmia. Estem treballant en la modificació del decret llei 27/2020 per dotar-nos d’un marc normatiu que ens permeti abordar els reptes de la pandèmia sense la cobertura de l’estat d’alarma.

Budó que també va recordar que totes les mesures que hagin de prendre i estiguin dins d’aquest marc normatiu necessitaran l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que això requerirà temps i canviarà la manera de gestionar la pandèmia. I va avisar que les decisions no es podran aplicar de manera imminent com fins ara.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *