L’Institut Català de les Dones aplaudeix les campanyes contra les agressions sexuals durant les festes

ensorra el masclisme

Com les que ha dut a terme l’Ajuntament de Sant Pol de Mar durant la passada Festa Major de Sant Jaume o la que s’està realitzant a Blanes amb motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, en el marc del qual es repartiran 4.000 polseres liles. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha posat en valor totes i cadascuna de les iniciatives que s’estan promovent a nivell local per sensibilitzar i conscienciar contra la violència masclista i les agressions sexuals.

En una entrevista a l’Info Migdia, Núria Balada ha admès que la sentència de La Manada ha despertat aquestes iniciatives perquè, diu, demostra que la violència masclista també és present en l’àmbit judicial.

És del tot positiu que ajuntaments i municipis facin un rebuig a la violència sexual en espais d’oci i de lleure. La sentència de la manada ens demostren que la violència també està a les administracions públiques, en concret a l’àmbit de la justícia, però enhorabona als municipis que a diari fan actuacions de prevenció i sensibilització.

Per la Festa Major de Sant Pol de Mar es va posar en marxa la campanya No es No, amb cartells amb missatges contra la violència masclista en els espais més concorreguts de la vila. De la seva banda, i aprofitant la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, l’Ajuntament de Blanes repartirà 4.000 polseres liles amb el lema Ensorra el masclisme.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha posat de relleu la necessitat de reforçar tots els missatges de conscienciació i sensibilització contra la aquesta xacra, més després de conèixer-se les dades d’última Enquesta de Violència Masclista de Catalunya. D’ell es desprèn que la meitat de les catalanes ha patit algun episodi de violència masclista, en totes les seves tipologies, i que només una de cada quatre ho denuncia.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a la presidenta de l’ICD, Núria Balada, a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat