L’Institut farà classes de preparació de la selectivitat per als seus alumnes

El Bisbe Sivilla ha tancat el protocol de seguretat per la reobertura del centre, el dilluns 8 de juny. S’han habilitat tres entrades per evitar aglomeracions, han comprat mascaretes per als professors i gels hidroalcohòlics per a la higiène de mans també dels alumnes, que hauran de passar un control de temperatura. Els de segon de Batxillerat seran dels primers en entrar-hi: estan preparant-se per examinar-se de les PAU i podran assistir a classes de repàs diari per aconseguir treure la nota que necessiten per entrar a la carrera que volen. No tots els alumnes ho han demanat.

El cap d’estudis del Bisbe Sivilla, Joaquim Mallorquí, ha explicat avui en una entrevista al programa La Ciutat que s’han fet grups reduïts perquè la demanda ha estat poca i també perquè no tot el professorat tornarà a treballar de forma presencial.

Hem fet tres grups: científic, social i humanístic. Cada dia l’assistència pot variar una mica perquè no és obligatòria. Veurem com va funcionant i tenim l’horari tancat. Les alumnes no poden sortir de l’aula, alguns dies fan tres hores, d’altres quatre. I anirem veient com funciona aquest muntatge, que s’allargarà fins el 30 de juny perquè la selectivitat s’ha ajornat pel 7 al 10 de juliol.

El Bisbe Sivilla podria ser una de les seus de les proves de selectivitat d’aquest curs, que s’han endarrerit de dates i es faran del 7 al 10 de juliol. Les noves mesures de seguretat obliguen a disposar de més espais repartits pel territori perquè els alumnes puguin examinar-se dins d’una aula respectant la distància.

Encara no en tenen la confirmació i hores d’ara es desconeix quins alumnes podria acollir, si els de Calella o els de poblacions veïnes.

Els hem enviat els espais disponibles i les característiques del centre i en breu ens ho confirmaran (…) Com a professorat no ens implica gaire, però si a nivell logístic. El problema és que els dos conserges estan de baixa, no s’incorporen perquè són persones de risc, i hem demanat que si hem de ser seu ens posin personal perquè sinó no ens en sortirem.

La direcció del Bisbe Sivilla està centrat ara mateix en organitzar el final d’aquest curs, quan també es permet l’assistència de l’alumnat de secundària amb uns condicionants.

Al juliol esperen rebre instruccions més concretes sobre com s’ha de planificar el curs de cara al setembre. Han contemplat diversos escenaris comptant amb les seves instal·lacions, perquè Mallorquí creu que serà impossible aplicar els criteris que des del Departament d’Educació s’està traslladant a l’opinió pública. Perquè no hi ha personal que possibiliti el desdoblament d’aules ni tampoc veu viable aprofitar espais com els que s’han apuntat a Calella: des d’equipaments públics fins a hotels.

Tot el que està dient el Departament d’Educació als mitjans de comunicació és totalment impossible de realitzar. No hi ha professorat, d’entrada. Hi ha especialitats com Català, Matemàtiques o Tecnologia que ja costa moltíssim trobar un professor substitut perquè no n’hi ha (…) No es pot dir que l’esbarjo es faci al pàrquing del Mercadona i una aula de tenir unes mínimes condicions per fer-hi una assignatura.

El cap d’estudis del Bisbe Sivilla reconeix que resulta complicat predir en quina situació de la pandèmia ens trobarem al setembre i planificar amb un escenari que es canviant per dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *