L’IRONMAN Barcelona, una aposta per a la projecció de Calella al món

Imatge d'arxiu

3.000 triatletes participaran aquest dissabte a la quarta edició del triatló internacional IRONMAN Barcelona, que s’ha avançat un dia per no coincidir amb la celebració del referèndum d’independència de Catalunya. L’arribada de molts esportistes estrangers, la majoria amateurs que combinen la competició amb uns dies de vacances, permetrà que aquest final de setembre i principis d’octubre repunti l’ocupació en els establiments d’allotjament de la ciutat. Aquest és un dels valors que des de l’ajuntament s’atorguen al fet d’acollir la prova esportiva, al mateix nivell que la projecció de Calella al món.

“L’IRONMAN Barcelona sempre s’ha vist com una aposta clara d’un gran esdeveniment que ens posiciona al món, que té impacte econòmic evident però que genera un ambient fantàstic a Calella que va més enllà. Genera necessitat a la gent de practicar esport, que s’ha incrementat a Calella i rodalies”, ha dit Xavier Arnijas, tinent d’Alcaldia responsable d’Esports de l’Ajuntament de Calella.

Arnijas ha assegurat que el canvi de data de l’IRONMAN Barcelona -previst inicialment per aquest diumenge 1 d’octubre- no ha alterat substancialment la planificació dels participants donada les característiques de la prova. Ha dit que l’estada mitjana dels esportistes és de cinc dies, i que acostumen a arribar dies abans per reconèixer els circuits i aclimatar-se.

En relació a això, el titular d’Esports ha reconegut la bona predisposició de l’organització per canviar-ne la data. Entén que, els esdeveniments dels últims dies i les últimes setmanes han evidenciat la impossibilitat que les dues cites en un mateix dia.

“Quan es va fer la convocatòria del referèndum, de seguida van ser sensibles amb aquest fet. Compaginar-les era impossible: en qualsevol comptesa electoral hi ha una mobilització d’efectius dels Mossos per garantir el vot, enguany a més ja veieu la gentada que ha vingut de l’Estat espanyol per ‘controlar que tot vagi bé’. I també quant a la mobilitat: el tall de l’NII implica afectar una artèria molt important per tots els municipis del Maresme. Era evident que no es podrien fer coincidir”, ha afirmat Arnijas.

Des del sector turístic també han exposat la bona predisposició tant de clients com d’establiments per facilitar i donar resposta a les necessitats dels triatletes.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia Xavier Arnijas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *