L’Ironman s’avança al dissabte 30 de setembre per no coincidir amb el referèndum d’independència

Imatge d'arxiu

L’alcaldessa de Calella ha confirmat a Ràdio Calella TV el canvi de data de celebració del triatló internacional Ironman, previst per l’1 d’octubre d’aquest 2017. L’acord amb l’organització per avançar-lo 24 hores i que finalment es disputi el dissabte 30 de setembre es va ratificar ahir en una reunió amb els responsables de l’empresa World Triathlon Corporation. A partir de la setmana que ve es comunicarà a tots els inscrits, 3.150 esportistes.

La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra han validat la proposta que des de Calella es va plantejar per avançar la prova esportiva, tal i com ha assenyalat Montserrat Candini. “Tothom ha donat l’ok i ara toca començar a treballar-ho perquè la logísitca i les característiques del dissabte són diferents a les d’un diumenge. Analitzarem un per un cadascun dels àmbits que es veuran afectats i l’impacte que pot tenir això”, ha exposat.

L’alcaldessa de Calella ha assegurat que aquesta és la millor solució per garantir la qualitat organitzativa de la prova esportiva, i reitera que era inviable la coincidència amb el referèndum d’independència, que s’ha anunciat però encara no convocat per l’1 d’octubre.

“Tots els requisits necessaris per tenir-ho a punt ens portaven a tensionar encara més els esforços públics per a una competició que, si bé és de país, se celebra en un territori concret. Els Mossos d’Esquadra s’han portat sempre molt bé amb nosaltres i sabia d’entrada que no els podiem demanar més”
, ha dit l’alcaldessa.

I assegura que totes les parts s’han mostrat comprensives i disposades a facilitar que la prova s’avanci 24 hores. Diu que els responsables de l’empresa nordamericana que organitza les proves Ironman arreu del món van entendre “com un fet de normalitat democràtica” els motius que se’ls va plantejar en una primera carta demanant el canvi de data.

imbarcelonaweb2Al web d’Ironman encara s’anuncia per a l’1 d’octubre i, en aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que la comunicació oficial als participants es farà a partir de la setmana vinent, tres mesos abans de la competició. “És el temps suficient per a una prova que es farà el 30 de setembre. Partint que tothom hi ajudarà i que tenim temps per reaccionar davant de qualsevol imprevist”, ha garantit, tot afirmant que la participació no se’n veurà afectada. “Altra cosa seria que s’hagués canviat de setmana, però parlant de 24 hores, els que sabem com funciona l’Ironman, els participants venen dies abans per reconèixer el territori i fer-se’l seu”, ha conclòs Candini.

 

Pel moment, els reponsables de la divisió d’Ironman per a Espanya i Portugal han declinat fer declaracions al respecte.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *