Llibres, roses i un munt d’activitats per la Diada de Sant Jordi a Calella

L’epicentre de la Diada de Sant Jordi a Calella es traslladarà aquest any al Passeig Manuel Puigvert, estrenant una nova ubicació més àmplia que permet incorporar activitats complementàries a la celebració. Les paradetes de llibres i roses funcionaran de deu del matí a set de la tarda, a l’altura del monument a la Sardana, durant tot el dia hi haurà activitats gratuïtes adreçades al públic familiar, per a gent de totes les edats.

L’Espai Jove s’ocuparà de la dinamització de la zona de tallers que funcionarà a la Fira del Llibre i de la Rosa durant el matí, de 10 a 13h. I en la mateixa franja horària, es podrà participar en un circuit de cavalleria per superar obstacles. L’activitat està enfocada a infants de 3 a 12 anys.

Al migdia, la Colla de Geganters i Grallers de Calella farà una representació del Conte dels Gegants, que van estrenar la tardor del 2019. Serà un espectacle teatral que comptarà amb la participació d’algunes figures de la colla. El llibret va néixer a partir de la música de la Cantata del Mastegamosques, obra de Marta Tarridas i Emili Gallego. El conte està a la venda al preu de 10 euros.

Cartell_SantJordi22_OK

Les activitats al Passeig Manuel Puigvert continuaran a la tarda. La Cia 3/4 de 15 oferirà l’espectacle La llegenda de Sant Jordi, a les 17h.

S’aprofitarà la jornada per fer l’entrega de premis del concurs Reinventa’t la llegenda convocat per l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, a les 18h. Una mostra d’escriptura i il·lustració de Sant Jordi i Santa Jordina.

La programació acabarà amb un taller de grafits organitzat per l’Espai Jove. S’hi podrà participar de 18 a 19.30h.

Totes les activitats tenen l’entrada lliure i són gratuïtes.

Concert coral per l’Any Maria Cardona

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Amics de la Poesia i Ajuntament de Calella han organitzat per aquest diumenge un dels concerts commemoratius de l’Any Maria Cardona.

El Cor Tessàlia de Barcelona, sota la direcció del calellenc Xavier Garcia Cardona, oferirà un recital de poemes musicats d’autors catalans i espanyols com Joan Maragall, Josep Maria de Segarra o Antonio Machado. De la poetessa calellenca s’estrenarà l’arranjament per a cor de la peça La teva rosa que ha compost Josep Alarcón.

L’autor ha explicat a Ràdio Calella TV quin és el procés creatiu que ha seguit i quines sensacions vol transmetre amb la peça que es podrà sentir per primera vegada aquest diumenge a l’església de l’Escola Pia.

Vaig llegir el poema moltes vegades per entendre’l bé i descobrir què m’evoca, per triar després les notes i els colors de la composició (…) He volgut transmetre una sensació de llar, de calidesa, que és el que rebo de la lletra de Maria Cardona. Espero que també ho senti la gent.

El concert coral es farà a l’Església de l’Escola Pia del carrer Sant Pere (19h), amb entrada gratuïta.

Calella commemora enguany el centenari del naixement de la il·lustre poetessa calellenca amb una programació extensa, que s’allargarà fins a principis del 2023, confeccionada per Amics de la Poesia amb el suport de l’Ajuntament i diverses entitats de Calella.

El pròxim mes de juny, i coincidint amb la celebració de l’Aplec, s’estrenarà la sardana Pluja fina del Raval del compositor calellenc Jordi Feliu, que recordarà les arrels de Maria Cardona, nascuda justament en aquest carrer. S’interpretarà just abans que soni Record de Calella, en un moment àlgid de la trobada sardanista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.