Llum verda a la reforma La Muntanyeta amb una inversió d’1,3 milions d’euros

Muntanyeta general

Govern i oposició a l’Ajuntament de Calella s’han posat d’acord per destinar 1,3 milions d’euros a fer una reforma integral de la zona esportiva de La Muntanyeta. En la sessió ordinària del Ple Municipal celebrada ahir es va aprovar complementar la inversió de 800.000 euros prevista en el pressupost d’aquest 2019 amb 550.000 euros dels estalvis del consistori -el romanent de tresoreria-. S’hi preveu la substitució de la gespa actual, la renovació de la zona de salts i llançaments i també els vestuaris; implementant també mesures de sostenibilitat i estalvi energètic en l’enllumenat i la climatització de les instal·lacions. En el marc del debat, ERC va compartir la seva inquietud respecte el futur del Camp de Futbol de Mar.

El primer tinent d’Alcaldia i titular de l’àrea d’Esports, Marc Buch, va detallar les actuacions de la reforma integral que es planteja a la Muntanyeta. La més important, la substitució de la gespa natural existent artificial o mixte. La decisió es prendrà a partir d’un informe tècnic que ja s’ha encarregat.

Les pistes d’atletisme que són de sis carrils hi farem la substitució del paviment, que està molt deterioritat i s’ha de renovar (…) Tota la zona de salts d’atletisme també es renovaran, no s’entendria d’altra manera. És a dir, salt de perxa, de llargada, etc… I finalment els vestidors, que ja hi són, també es renovaran.

El responsable de l’àrea d’Esports va recordar que el projecte recull les indicacions del Pla d’Equipaments Esportius i que es tira endavant amb l’objectiu que el CF Calella hi pugui tornar per disputar els seus partits oficials.

En aquest sentit, la regidora de la CUP, Núria Freixas, va apuntar que l’opinió de l’entitat i del Club Atletisme Calella han pesat a l’hora de donar el seu vot favorable a la modificació pressupostària. Amb tot, va reclamar que des del Govern es valori la possibilitat de facilitar l’accés de l’afició a La Muntanyeta.

El que sí que contemplen és la possibilitat que hi hagi algun transport públic per no perdre l’afició que ara sí va al Camp de Futbol de Mar. Pel que fa al Club Atletisme Calella, i en relació al Pla d’Equipaments Esportius, comenten que es va dir que es faria una comissió oberta convocant a les entitats i que no ha estat finalment així. I fem constar la queixa.

Tal com va avançar el regidor Sebastián Tejada a Ràdio Calella TV, Calella en Comú també veu amb bons ulls la reforma de l’equipament valorant que permetrà reforçar l’oferta turística esportiva.

Per a nosaltres és molt important que els diners no estiguin a la caixa i que donin rendiment. Aquesta inversió que es proposa, part de la que es farà a La Muntanyeta, és socialment productiva, també a nivell econòmic. Ens permet començar a generar un producte turístic de qualitat.

Esquerra va reclamar al Govern que es convoqui al conjunt de les forces polítiques municipals per acordar les prioritats en matèria d’inversió esportiva. A tot això, el portaveu Xavier Ponsdomènech va expressar la inquietud del partit sobre el futur del Camp de Futbol de Mar com de la resta de serveis que ocupen zona de domini marítimo-terrestre.

Ens agradaria que ens reuníssim per establir les prioritats sobre els equipaments. També hem demanat informació sobre la Direcció General de Costes en relació al Parc de les Veles, el Camp de Futbol de Mar, les guinguetes i el Club Nàutic perquè tenim por que el camp s’acabi tancant un dia o altre i per això tirem cap a La Muntanyeta.

El tinent d’Alcaldia Buch va informar als partits de l’oposició que Costes encara no ha donat resposta a les peticions que s’han fet per millorar el Camp de Futbol de Mar. I va dir que La Muntanyeta ha de ser l’equipament on s’hi traslladi l’activitat de l’esport calellenc.

Està molt bé però si pensem que el club en la línia ambiciosa que segueix li interessarà jugar a La Muntanyeta, on també hi ha un camp de futbol 7 per als equips inferiors ens permetrà jugar diversos partits de forma paral·lela.

Ciutadans qualifica “d’insostenible” l’actual situació de la Piscina Municipal

Les necessitats d’inversió dels equipaments esportius municipals van fer-se notar en la sessió ordinària del Ple Municipal, també quan Ciutadans va defensar la moció per reclamar l’ampliació de la Piscina Municipal per mitjà de la construcció d’una segona làmina a la zona de l’actual aparcament. El projecte també es recull en el Pla d’Equipaments Esportius, que es va aprovar només amb els vots dels partits del Govern actual i passat. En l’anterior mandat, Ciutadans no hi tenia representació.

El regidor Guillermo Gomis va assegurar que la demanda d’usuaris que té actualment la piscina i les condicions de les instal·lacions fan que la situació de l’equipament sigui, hores d’ara, insostenible. Reclamava que passi a tenir la consideració d’actuació prioritària.

Hi ha una situació insostenible que provoca una baixada del rendiment dels nedadors federats, perjudicant els resultats del CN Calella; una davallada de l’assistència dels abonats i, a més, una saturació de la piscina. Els vestuaris estan completament obsolets i col·lapsats perquè no s’han modernitzat des que es va inaugurar la piscina, ara fa 30 anys. Les condicions de la piscina van en contra dels valors que una Capital Catalana de l’Esport hauria de promoure.

Els partits del Govern, amb el seu vot favorable, van permetre que la moció de la formació taronja hagi prosperat; tot i subratllar que això no significa que s’hi posi data perquè ni tan sols hi ha projecte.

Des de l’oposició es va posar l’accent en què el projecte de la Piscina Municipal va entrar al Pla d’Equipaments Esportius per una decisió política que no avalaven els informes tècnics de l’empresa redactora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat