S’ultima la renovació total de l’enllumenat públic de Calella

Fanals al Pg Manuel Puigvert
Fanals al Pg Manuel Puigvert

L’Ajuntament de Calella s’ha presentat a la convocatòria de subvencions de la Direcció General de Qualitat Ambiental per la renovació de l’enllumenat públic, que està a punt de completar-se. S’hauran substituït 3.000 punts de llum antics per un làmpades de tecnologia led, que són més eficients i compleixen amb la normativa ambiental. Amb això, el consistori preveu un estalvi total de 300.000 euros en la seva factura elèctrica quan finalitzi el període de 12 anys d’adjudicació del servei a Gas Natural Fenosa, juntament amb Electricitat Boquet. Si bé s’ha sol·licitat un ajut de 40.000 euros, la inversió feta s’eleva a més d’1,58 milions d’euros, però inclou també la renovació dels quadres de comandaments i la implementació d’un sistema de telegestió.

Part de les actuacions de renovació de l’enllumenat públic de Calella s’han inclòs en la memòria que el consistori ha presentat a la convocatòria de subvencions que ha tret la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Sol·licita un ajut de 40.000 euros i en breu se n’espera tenir la resolució.
El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha explicat que s’està ultimant el procés de substitució dels poc més de 3.000 punts de llum d’una xarxa pública obsoleta. “A la carretera tots els peus hi són però falta algun llum de paret (…) Hi ha hagut alguna queixa perquè les distàncies intermitges eren molt grans i ha quedat fosc, però ho anem resolent posant llums que no existien perquè el bàcul s’havia podrit i en comptes de substituir-lo s’havien tret. S’està treballant en aquests detalls i crec que al final tothom quedarà content”, ha indicat Torrent. El nou sistema s’ha basat en la instal·lació de làmpades de tecnologia led, que ofereix una llum més blanca i focalitzada. “Dóna la impressió a l’ull que hi ha menys llum perquè tota la que cremava al voltant ha desaparegut. Hi ha de tot, però en general la gent ho està recollint bé”, ha afegit.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics ha argumentat la retirada de les pantalles dels fanals del Passeig de Manuel Puigvert. “Hi ha 24 leds a cada fanal i cadascun porta una òptica que dirigeix la llum perquè quedi uniformement escampada. Tapar-ho de nou era perdre un 60% d’eficiència. Es tracta d’una qüestió de valoració estètica”, ha manifestat Albert Torrent.
L’Ajuntament de Calella ha adjudicat a Gas Natural Fenosa, juntament amb Electricitat Boquet, el servei energètic de la xarxa pública i el manteniment i conservació de les instal·lacions. El contracte, per als pròxims 12 anys, inclou a més l’enllumenat ornamental d’edificis singulars. Tan sols queda pendent l’actuació a la Fàbrica Llobet-Guri. “És el que vam retardar més pensant en les obres de l’escola i del Museu del Turisme. Es tracta també d’un punt difícil perquè l’edifici és molt alt i implica treballar a la carretera N-II, però suposo que aquest hivern quedarà instal·lada”, ha indicat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics.

Des de principis d’estiu, cada nit s’il·luminen les façanes de l’edifici Costa i Fornaguera, antiga seu de la biblioteca municipal que ara acull l’Escola Bressol El Carrilet, i del Mercat Municipal.
Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat