L’ocupació turística del juliol arriba al 80%

Les ocupacions durant la segona quinzena de juliol han permès al sector turístic de la destinació Costa de Barcelona-Maresme tancar el mes de forma satisfactòria. Així ho ha reconegut el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, que en declaracions a Ràdio Calella TV ha explicat que alguns establiments han arribat tenir plenes 8 de cada 10 habitacions disponibles, i això gràcies a una major afluència de turistes centreeuropeus, un mercat que revifa i que està cridat a compensar la pèrdua del client rus.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera apunta que les dades d’ocupació que ha deixat el mes de juliol certifiquen que s’està en fase de recuperació de l’activitat després de l’impacte que ha suposat la pandèmia de la Covid.

Les ocupacions en alguns establiments han arribat a superar el 80% de mitjana, durant tot el mes de juliol; i d’altres s’han mogut a l’entorn del 60%. La recuperació pràcticament és un fet i la valoració que en fem és força positiva.

Això ha estat possible gràcies al treball des del sector per recuperar la clientela europea que aprofita els mesos d’estiu per fer turisme de sol i platja, i que aprofiten la proximitat de les destinacions de la Costa de Barcelona-Maresme amb la capital catalana, on hi fan visites per gaudir de la seva oferta cultural i lúdica. Serà clau en els pròxims anys per garantir la rendibilitat del sector que, fins fa poc, es nodria i molt del mercat rus, ara en clar declivi per la guerra contra Ucraïna.

Hem vist arribar turisme italià, suís o austríac, entre d’altres. Són països que han recuperat el potencial que feia anys no tenien i això ens obre un nou ventall i majors expectatives a l’hora de la destinació.

Tot i que serà difícil arribar a la plena ocupació, el 100% és l’objectiu dels empresaris de poblacions com Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar de cara al més d’agost. Com ve passant darrerament, seran determinants les contractacions d’última hora.

La tendència de cara a aquest mes anirà en la línia del que ja vam experimentar l’any passat, amb una gran afluència de turistes francesos, sobretot, i pendents de les reserves d’última hora. Els inputs que estem rebent fan pensar que l’agost pot ser força positiu.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha reconegut l’impacte de la crisi de personal en el desenvolupament de l’actual temporada turística. Hi ha alguns establiments que no poden comercialitzar totes les seves habitacions perquè no tenen suficients treballadors per cobrir el servei.

Això genera unes mancances que hores d’ara estem patint (…) Si disposes d’habitacions però no les pots ocupar perquè no tens personal d’habitacions o d’atenció al client, representa un impacte directe a l’hora de poder explotar l’activitat.

Jordi Noguera confia que aquesta situació “delicada” es podrà revertir de cara a les pròximes temporades turístiques i que la feina a l’hostaleria torni a ser atractiva per als treballadors que han provat sort en d’altres sectors durant la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *