L’Oktoberfest començarà el 29 de setembre i durarà només dues setmanes

OKTOBER00000000

En comptes de tres, com s’havia celebrat en els últims anys. Aquesta és una de les novetats que presenta la 31 edició de la Festa de la Cervesa de Calella, que comptarà amb la participació de 49 bandes de música procedents de diversos països europeus. L’organització recaurà a partir d’aquest any i fins el 2020 en l’empresa World 2 Meet, que té oficina a Santa Susanna.

L’Ajuntament de Calella i l’empresa que actua de receptora de turistes han arribar a un acord per a l’organització de les pròximes tres edicions de l’Oktoberfest, començant per la d’aquesta tardor del 2018. La festa s’escurça una setmana i durarà 16 dies, coincidint altra vegada amb la celebració de l’Ironman. El director de l’oficina de World 2 Meet de Santa Susanna, Xavier Fernández, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que amb el canvi també es vol afavorir la convivència amb els veïns.

S’ha escurçat sis dies per la part de darrera, que era quan venia menys gent. Començarà el 29 de setembre i acabarà el 14 d’octubre (…) Aquí també s’ha volgut escoltar el veïnat. Fem una mica de soroll encara que s’acabi a mitjanit i perquè tots estiguem contents s’ha escurçat sis dies, que tampoc ens afecta gaire.

N’arribaran gairebé una cinquantena, que actuaran cada dia a l’envelat de la platja. Seran gairebé uns 3.000 músics allotjats en establiments de la ciutat. Tots ells procedents d’Europa i molts repetint visita a Calella.

Vindran bandes de tot arreu, però sobretot d’Europa: Noruega, Àustria, Holanda, Suècia, Letònia, Suïssa, Alemanya, Hongria, Bèlgica, Txèquia, Dinamarca… A més, la majoria són repetidors.

El director de World 2 Meet a Santa Susanna ha recordat que l’Oktoberfest és un esdeveniment dels i per als calellencs, encara que tingui l’al·licient de permetre allargar la temporada turística.

Quant a altres novetats, ha explicat que es reforçaran els serveis de la carpa i també la seguretat.

S’incrementa el número de lavabos mòbils i també més serveis mèdics i de seguretat. Per una qüestió legal, no és que hagi passat mai res.

Ja l’any passat es va apostar per decorar l’interior de la carpa de l’envelat aprofitant que es complien 30 anys de la festa de la cervesa amb la qual es recorda la petjada dels primers turistes alemanys que van arribar a Calella.

Fernández sobre la crisi de Natalie Tours: “L’impacte no ha estat gaire gran”

El director de l’oficina de World 2 Meet de Santa Susanna ha tret ferro als efectes que tindrà, en termes d’ocupació hotelera final, la crisi de l’agència emissora de turistes russos a la costa catalana, també a les destinacions de l’Alt Maresme. Recordem que a l’inici de la temporada turística, Natalie Tours va anul·lar totes les reserves que tenia fins el pròxim 30 de setembre per problemes de liquiditat. Els principals afectats, els clients i les agències receptors, com W2M; però aquesta situació va crear molta incertesa en el sector.

Però Xavier Fernández ha explicat que finalment els turistes russos arribaran al seu destí vacacional a través d’altres agències i que les conseqüències no seran tan importants com en un primer moment es podia preveure.

El nostre equip legal ja s’està movent per intentar minimitzar l’impacte que ha tingut. Molts turistes han acabat arribant a través d’una altra agència, i a nivell de persones l’impacte no ha estat gaire gran.

 

A continuació podeu recuperar l’entrevista al director de la sucursal de World 2 Meet a Santa Susanna, Xavier Fernàndez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *