[AMPLIACIÓ] L’oposició al referèndum espera a que es convoqui oficialment per posicionar-se o actuar

Des de Ràdio Calella hem buscat reaccions en els partits que a priori no són partidaris que es convoqui aquest referèndum.

El Partit Popular es manté ferm en el no, i insisteix que aquest referèndum, si es fés, seria il·legal. El regidor a Calella, Josep Maria Pérez-Basart, espera que el referèndum es convoqui oficialment per poder-lo combatre amb la justícia: “Estem per la legalitat. És un tema il·legal i em sembla de molt covard que no hagi fet un decret o quelcom en paper i signat que no pas una convocatòria oral perquè no s’atreveix a fer res més. Espero que el faci ja d’una vegada i que es pugui actuar en conseqüència. Amb la legalitat s’ha de resoldre, i amb l’Estat de Dret“.

I el portaveu del grup Municipal d’ICV a Calella, adscrit a En Comú Podem, Sebastián Tejada, ha dit que espera que es convoqui oficialment el referèndum per posicionar-se, però creu que per donar-hi suport caldria que fos un referèndum acordat i reconegut internacionalment.”És una intenció. No hi ha una convocatòria oficial del referèndum, i ja tenim experiències una mica frustrants. Tres o quatre mesos abans del 9-N semblava que allà s’havia de decidir tot. Tres o quatre mesos abans de les Eleccions del 27S havien de ser plebiscitàries i no ho van ser, i aquest referèndum és fill d’aquelles eleccions tot i que no sortia al programa electoral de Junts pel Sí. En tres o quatre mesos poden passar moltes coses, es pot consolidar, diluir, i nosaltres hem d’esperar a conèixer la convocatòria i les condicions per posicionar-nos

El PSC de Calella insisteix a apel·lar a l’acord i el consens per donar sortida en clau positiva al conflicte polític entre Catalunya i Espanya. El portaveu socialista, Josep Torres, dubta que l’estratègia del Govern de la Generalitat i els partits que li donen suport sigui la millor solució, en referència a la celebració del referèndum d’independència. Torres exposa que mentre el Govern opta per la unilateralitat, el socialisme continua defensant la tercera via.

“Al nostre grup ens costa molt entendre que això arribarà a bon port i no volem anar a les urnes per dir si marxem o no, volem preparar un acord dins la Constitució que ens porti a la federació entre Catalunya i Espanya, i votar-lo en clau positiva i no de ruptura (..) Si això es planteja al ple municipal, el nostre vot no serà positiu, ens en matindrem al marge”, ha exposat Torres.

El portaveu socialista a l’Ajuntament de Calella recorda, no obstant això, que la posició contrària a la convocatòria del referèndum és minoritària dins el Ple de l’Ajuntament de Calella i , com sempre ha mantingut, nega que aquesta qüestió pugui obrir una escletxa en les bones relacions que mantenen els socis del Govern Municipal.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *