L’oposició dubta del calendari per tenir noves guinguetes a l’estiu 2016

ple_votacio

L’Ajuntament de Calella ha aprovat el plec de condicions i la licitació per tal de seleccionar el contractista que haurà d’executar en els propers mesos, previsiblement a partir de mitjan de desembre, el projecte de les 10 guinguetes de la platja. Va tirar endavant amb els vots a favor de CiU i PSC, socis de govern; amb les abstencions dels grups d’ERC, la Cup i PP i amb el vot en contra del regidor d’IC-V.

En el mateix ple d’ahir dijous també es va aprovar el plec de condicions que regirà l’atorgament de les concessions administratives de les guinguetes. Amb votació idèntica a l’anterior. Els vots favorables de CiU i PSC; abstencions d’ERC, la Cup i PP i amb el vot en contra d’ICV.

Tots els partits de l’oposició van mostrar els seus dubtes amb el calendari que s’obre a partir d’aquests moments. Segons els terminis establerts, a principis de desembre ja es podria adjudicar el projecte de construcció de les guinguetes. Un termini que, segons es va evidenciar ahir dijous al vespre, preocupa als diferents partits de l’oposició ja que consideren que és molt just perquè les noves guinguetes estiguin a punt per a la temporada turística del 2016.

El regidor d’ERC, Carles Ferrer, manifestava la seva preocupació pel temps tan just, segons ell, que hi ha per construir les noves guinguetes. En tot cas, Ferrer espera que no hi hagi cap contratemps: Estem en un moment en què no podem tirar enrere, hem de tirar endavant i que tot surti bé. Jo sempre he estat molt preocupat pels terminis de temps. Pel temps de construcció. I ara escoltant al senyor Pérez Basart més preocupat encara. Esperem que no hi hagi cap contratemps i que es posi en dubte el tenir guinguetes per l’any vinent.

Des de la Cup, el regidor Jan Catà subratllava que tot i no compartir ni el projecte ni el calendari que s’ha fixat per tirar-ho endavant, s’abstenien per tal que la guinguetes puguin estar llestes per a la propera temporada turística: No és el nostre calendari ni projecte però considerem que és imprescindible que les guinguetes estiguin com a mínim per a l’estiu si no pot ser per Setmana Santa. Vetllarem i seguirem tot el procés durant els propers mesos perquè es compleixi el calendari i les adjudicacions, perquè hi hagi total transparència.

Des del Partit Popular, Josep Maria Pérez Basart posava també en qüestió el fet que serà el nou adjudicatari de la guingueta qui hagi de pagar al constructor per les obres, no paga l’Ajuntament al constractista. Aquí està el problema. Què passa si aquests no disposen dels diners. No es faran les guinguetes? Si això no es controla no es podrà adjudicar al següent. Tant de bo m’equivoqui i que al mes de maig tinguem totes les guinguetes. Estaré molt content i si és així ho us diré. 

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds, el regidor Sebastián Tejada posava en dubte el disseny de les noves guinguetes. Segons ell, no és el més adequat i no respon en termes de sostenibilitat ni mediambientals: Estan obsessionats amb l’estandarització, s’aprovarà un disseny que s’adapta poc a les funcionalitats que se li demanaran. Alguns voldran muntar un bar, altres un bon restaurant, altres un beach club… crec que es farà un disseny molt estandar que potser queda curt per a uns i excessiu per a altres.

Des del PSC, soci de govern de CiU, el regidor Josep Torres deia que el termini d’execució es complirà per diferents motius: perquè la llei els marca i també perquè els tècnics de l’Ajuntament i el regidor corresponent seguiran molt de prop el desenvolupament de les obres: Pensem que de la mateixa manera que de qualsevol altra licitació de qualsevol altres administració es compleix, aquesta també es farà igual. Una licitació és com llançar-te a l’aigua, a veure què passa. En tot cas, no seran 4 mesos de feu el que vulgueu sinó que hi haurà un control i supervisió dels tècnics de la casa.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, manifestava que el concurs s’ha plantejat molt obert per tal que els que hi optin pugin fer les propostes que creguin més adients. Recordava com seran les dimensions de les noves guinguetes: Les guinguetes seran de 40 metres de superfície edificada tancada, amb una terrassa de 160 metres que podrà quedar tancada també hermèticament, més una terrassa d’estiu de 70 metres i uns lavabos de 7 m. Això és el que portem a aprovació i les persones que acabin guanyant el concurs hauran d’encarregar la construcció a l’empresa que surti escollida de manera paral·lela a aquest concurs.

El termini d’execució de les obres serà de 4 mesos. Tot i mostrar els seus dubtes si serà temps suficient per acabar les obres abans de l’estiu, tots els partits de l’oposició van agrair a l’equip de govern el fet d’haver participat en tot el procés fet fins ara. Recordem que s’han hagut de fer dues pròrrogues de les actuals guinguetes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat