La residència Mar i Sol agraeix l’allau de donacions i solidaritat que estan rebent

Les residències són el col·lectiu més dèbil i més afectat pel coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia, 2.568 persones han mort a una residència catalana. I segons el darrer recompte de Salut, a hores d’ara hi ha un total de 8.862 persones positives, en residències de gent gran. Aquesta desgràcia s’hi suma que a l’inici del brot estaven treballant desprotegits. La manca de material de protecció i de tests deixava a les residències en una situació molt delicada. Va ser llavors quan van poder seguir endavant gràcies a les donacions desinteressades de la ciutadania. A la residència calellenca Mar i Sol, aquesta solidaritat va arribar en forma de bates de plàstic, viseres de protecció i mascaretes de tela.

La direcció de la residència Mar i Sol ha agraït públicament les donacions que han estat rebent al llarg d’aquestes sis setmanes de confinament. De fet, l’adjunta a la direcció, Claustre Colilles, afirma que si han pogut fer front al virus, en gran part, és gràcies a les donacions que han rebut.

Al principi de la pandèmia demanàvem material a Benestar Social i no en rebíem. No ens el donàvem perquè no érem prioritaris, com que no teníem cap positiu llavors dins el centre. Com això va ser una cosa pública, molta gent es va adreçar a nosaltres per donar-nos mascaretes, bates fetes de plàstic, viseres protectores… I de fet vam estar treballant amb el material que ens van proporcionar els voluntaris.

Ara però, la situació ha canviat radicalment des que el govern va decidir traspassar la gestió de les residències de la Conselleria de Treball i Afers Socials al Departament de Salut, per fer front a la crisi sanitària que s’hi viu, motivada pel coronavirus. Des de llavors, Colilles afirma que la situació ha millorat notòriament i que se’ls ha dotat d’EPIS i també dels dos tipus de test.

Això si, segueixen fent crida per rebre bates de plàstic. Aquestes bates les utilitzen a banda dels EPIS, i d’un sol ús, per evitar contaminacions internes. És per això, que necessiten les màximes unitats possibles.

El que sí que és cert, és que a la gent que ens fa bates de plàstic els hem demanat més. Perquè quan treballem amb positius, a part dels EPIS, hem de portar bates de plàstic o granotes de plàstic que són antifluids. Aquest material només el podem utilitzar un cop perquè així evitem contaminacions internes, per tant necessitem les màximes unitats possibles.

Unes bates que els ajuden a poder seguir en la lluita contra la Covid-19. I és que en moments durs és quan es veu el cantó més humà solidari de les persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *