Malgrat amb el Sàhara converteix el programa Vacances en Pau en un campament d’estiu

L’associació Malgrat amb el Sàhara, present aquests dies a l’exposició “Calella és Solidària”, ha reformulat el programa Vacances en Pau per adaptar-lo a la realitat postpandèmica. Després que se suspengués l’edició del 2020, l’entitat malgratenca, junt amb altres associacions amigues del poble sahrauí, han estat treballant en un programa alternatiu en els camps de refugiats sahrauís de Tinduf. És per això que enguany treballen amb l’horitzó de crear un programa alternatiu amb activitats sobre el territori on viuen tots aquests menors.

Es tracta d’un programa sanitari, cultural, recreatiu i educatiu que vol millorar les condicions de vida dels nens, la seva formació i pal·liar totes les carències que pateixen els menors en no poder sortir aquest estiu dels campaments. El programa anirà dirigit a més de 12.000 nens de les cinc províncies que formen els campaments. Natatxa Frutós és la presidenta de Malgrat amb el Sàhara.

Estem fent un projecte Vacances en Pau paral·lel perquè aquests nens pugui gaudir d’unes vacances des d’allà mateix amb unes activitats diferents, que puguin menjar i poder ajudar a les seves famílies.

Vacances en Pau és una iniciativa que es realitza a tot Catalunya des de fa anys i que facilita que infants entre 10 i 13 anys passin dos mesos acollits per famílies catalanes. Durant l’estada s’aprofita perquè passin revisions mèdiques i tractar-los en cas de detectar alguna malaltia.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.