A banda del projecte de pressupost, quins altres punts es porten a debat del Ple Municipal?

L’alcaldessa ha convocat per aquest dijous la sessió ordinària del mes de febrer, que se celebrarà de forma telemàtica. Un dels principals punts que es porten a aprovació és el projecte de pressupost municipal del 2021, així com la resolució de les peticions per celebrar consultes populars sobre la platja de gossos i la implantació de l’Aldi. L’ordre del dia inclou altres 4 punts i un total de 7 mocions polítiques. La sessió es podrà seguir en directe pels canals de Ràdio Calella TV, a partir de les 18.30h; i es tancarà amb el torn de precs i preguntes. Els ciutadans que vulguin interpel·lar als membres del Govern Municipal han d’enviar un correu electrònic a l’adreça precsipreguntes@calella.cat.

En el primer bloc de l’àrea d’Hisenda, es proposa als grups municipals l’aprovació del compte general de l’exercici del 2019 i, posteriorment, l’aprovació del pressupost per aquest 2021. La proposta treballada pel Govern de Junts per Calella i el PSC s’eleva als 22.115.000 euros, dels quals 1,85 milions corresponen al programa d’inversions.

Dins de l’àmbit de Territori, es porten a aprovació les actes de les operacions de delimitació entre els termes municipals de Calella i Sant Pol de Mar; i la declaració social de les obres promogudes per la Fundació Privada Habitat3 a la finca del número 115 del carrer Àngel Guimerà.

En l’àrea d’Economia, es proposa sol·licitar la renovació de la qualificació de municipi turístic a la Direcció General de Comerç. La Llei de Comerç, Serveis i Fires del 2017 estableix la revisió de la declaració cada 4 anys. Es marquen cinc supòsits específics als quals acollir-se: disposar d’un bé declarat Patrimoni de la Humanitat o un immoble declarat d’interès cultural; que s’aculli un gran esdeveniment esportiu o cultural d’àmbit nacional o internacional; que hi hagi una àrea comercial que generi una afluència de visitants fora de Catalunya acreditada; que es registrin més de 600.000 pernoctacions; o tenir una zona portuària.

En l’àrea de Participació, la proposta d’aprovació es basa en les resolucions sobre les peticions de les consultes populars no referendàries sobre l’habilitació d’una platja de gossos i sobre la construcció de l’Aldi a la zona del pàrquing Hospital 2.

En el capítol de mocions, un total de set. Esquerra i Junts (PDeCAT) plantegen la millora del mirador Lluís Companys i promoure un programa municipal de Memòria Històrica. Els republicans, en solitari, una moció perquè s’activin mecanismes per evitar l’addició al joc. El grup municipal de Cs en presenta dues: per fer un reconeixement social i laboral del personal del servei d’atenció domiciliària i per millorar la situació del CAP. També dues n’ha registrat en solitari la CUP: per exigir la retirada de l’acusació de la Generalitat en les causes obertes contra els independentistes i per demanar la suspensió del projecte sobre el litoral maresmenc que ha aprovat el Ministeri per a la Transició Ecològica. Segons va explicar la portaveu cupaire, Núria Freixas, han demanat la urgència d’una tercera moció, que s’haurà d’aprovar, per donar suport al raper Pablo Hasél. Finalment, i de forma consensuada, la CUP, Junts per Calella (PDeCAT), Calella en Comí i Esquerra demanen el posicionament del Ple de l’Ajuntament de Calella en favor de l’amnistia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *