Marc Buch confirma que es podran executar tres propostes dels Pressupostos Participatius

Marc Buch participatius00000000

La creació d’una xarxa de desfibril·ladors, la instal·lació d’aparells d’exercici a l’aire lliure i la construcció d’un carril bici són les propostes que s’executaran si els corresponents informes tècnics i el pressupost ho permeten. Així ho ha confirmat el regidor de Participació, Marc Buch, en una entrevista a l’Info Migdia.

La segona iniciativa més votada ha estat la del Parc Dalmau, un projecte que consta de dues parts: una de 120.000 euros dedicats al trasllat d’aigua al bosc i una segona de 60.000 euros per recuperar l’estany de La Pedrera. Tot i així, Buch recorda que la proposta no es pot disgregar i que en les bases quedava molt clar que el projecte s’havia d’executar en la seva totalitat.

“Ells ja ho saben que les bases eren molt clares i van presentar un sol projecte per un valor de 180.000 euros i s’havia d’executar la totalitat. Ja sabien que si no eren la proposta més votada no es podia executar. Ells sempre havien tingut la opció de presentar, si volien, dos projectes per separat, si creien que eren dos projectes. Ells sempre ho van presentar com un sol projecte i, per tant, és molt clar. Jo crec que ells també ho entenen, van fer la consulta ahir al moment dels resultats van voler fer aquesta consideració, però jo crec que ells mateixos també tenen clar que era un sol projecte, un projecte molt ambiciós, i quan un projecte és tan ambiciós a vegades té el risc aquest, que necessitava quedar amb el màxim de vots possible, quedar primer, perquè requeria tota la partida econòmica”

La xarxa de desfibril·ladors està valorada en 36.000 euros, per tant, tot apunta a que es podran tirar endavant tres de les propostes presentades.

“Des de l’any 2015, el que fem és executar el primer projecte, que és el que ha tingut més vots, que en aquest cas és la xarxa de desfibril·ladors. Un cop executat sabrem quin és el remanent de tresoreria que ens queda, els diners que ens ha costat l’obra i, a partir d’aquí, desenvoluparem el segon projecte que hagi tingut més vots i que sigui viable realitzar-lo. En aquest cas, la instal·lació d’aparells de gimnàs a diferents punts de Calella. Tot apunta a que, amb els pressupostos previs que havien fet els serveis tècnics de l’Ajuntament, a més a més també permetrà, un cop executada aquesta segona proposta, executar una tercera proposta que seria la construcció d’un carril bici al passeig marítim”

Els tècnics de l’Ajuntament ja tenen l’encàrrec de l’execució d’aquestes propostes. S’espera que la xarxa de desfibril·ladors es pugui implantar al llarg del primer semestre del 2018.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al regidor de Participació, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat