Marc Buch parla del repte d’augmentar la participació ciutadana a Calella

Sobretot en relació als processos del Pressupost Participatiu i el de Joventut, el primer que es va implantar a Calella. El regidor de l’àrea ha passat avui pel programa La ciutat on ha destacat la importància de la implicació dels ciutadans a les qüestions de l’àmbit públic.

Marc Buch s’ha referit al Pressupost Participatiu, que en aquest exercici compta amb una dotació pressupostària de 180.000 euros, que és el 16% del total de la inversió prevista. Aquesta s’eleva als 1,1 milions d’euros.

“El primer que hauríem d’aconseguir és que la gent participés més, ho fan unes 1.000 persones (…) Mica la gent ha de prendre consciència que és important implicar-se en el dia a dia de la ciutat”

I ho fa extensiu també al Pressupost Participatiu de Joventut. En aquest cas, ha admès Buch que s’ha hagut de fer una reflexió profunda perquè en l’última edició només es van portar a votació dos projectes.

“Es va punxar una mica -ha dit-. Hem analitzat les circumstàncies i tot i que vam fer canvis ho tornarem a internar perquè vingui més gent (…) Potser cal canviar la manera en què ho transmetem als joves, potser el format, el dia o l’hora”

El regidor de Participació, que ho és també de Medi Ambient, ha explicat el procés que s’ha seguit per concretar el projecte integral de millora del Parc Dalmau i ha posat en valor l’atenció que l’actual Govern Municipal dona a la neteja de les rieres. D’aquesta manera s’eviten danys quan hi ha episodis de pluges intenses.

“Tenim adjudicat un contracte per un valor aproximat de 18.000 euros a una empresa que ens fa les neteges de les rieres i dels torrents. Moltes no havien sigut mai netejades, però si des del 2016. Mostra d’això, l’agraïment que ens fan arribar des de l’Associació de Propietaris Agraris de Calella. A més per certes organitzacions es fan neteges mensuals a l’estiu, a l’hivern en un període més perllongat, de les males herbes”

I en el repàs a la feina feta per l’àrea ha mencionat la millora dels parterres de l’NII -dins el projecte Eix Sant Jaume-, de les jardineres del Mercat Municipal i els carrers Amadeu i Matas i Rodés; o les remodelacions de les places Dolors Pujol i del Parlament.

«Les municipals encara no estan sobre la taula»

Marc Buch, que és el president local del PDECat, ha indicat que el partit encara no ha entrat de ple en la planificació de les eleccions municipals del maig del 2019.

“El que tenim més clar és que estem governant, la gent pot veure el que hem fet en dos mandats, i el millor programa i estratègia és explicar la feina que estem fent”

En relació a això, ha recordat que setmanalment el partit comparteix a través de les xarxes alguna de les activitats o feines fetes; dins la seva estratègia de comunicació.

A nivell personal, ha dit que si en té l’oportunitat voldria repetir a la candidatura i seguir desenvolupant alguna responsabilitat municipal. “És una feina molt gratificant, encara que té els seus moments complicats”, ha afirmat.

I ha afegit que voldria que els partits independentistes arribessin a un acord “el més aviat possible” per investir president i formar Govern. De Carles Puigdemont ha dit que és un polític que ha demostrar el seu alt compromís amb el país.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *