Marc Martínez Jordán: “Recollir un premi a Sitges és súper especial”

Martínez, al centre, amb l’equip de "Tu último día en la tierra"

El jurat del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha concedit el premi Paul Naschy al millor curt de gènere fantàstic al film “Tu último día en la tierra”, una producció de baix cost amb guió i direcció a càrrec del realitzador calellenc Marc Martínez Jordán. Li estan plovent reconeixements per la seva particular versió de les històries de viatges temporals, amb pinzellades de drama i comèdia, i en certs moments surrealistes. Ara l’està presentant a festivals d’arreu del món però espera que les grans distribuïdores apostin novament per ell i el facin arribar al gran públic. Amb Calella, Marc Martínez Jordán té un deute pendent, o a l’inrevés. I això que es considera un gran ambaixador de la ciutat.

En una entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV, Marc Martínez Jordán ha reconegut que el reconeixement que va recollir a Sitges és, de tots els que li han donat, un dels més important.

És important perquè arriba d’un dels festivals del gènere també més importants, però a més perquè és el de casa. Recollir el premi a Sitges és súper especial.

Martínez ha explicat al programa La Ciutat que la participació a Sitges li ha permès entrar en contacte amb professionals de la indústria del cinema que li poden obrir les portes a nous projectes. Però diu que li va fer especial il·lusió poder parlar amb dos grans noms del cinema fantàstic.

Em vaig trobar amb Sam Neill, el mític actor de ‘Jurassic Park’, que em va felicitar pel curt. I també vaig parlar amb el director de “Jurassic World”, Collin Trevorrow; va ser tot molt surrealista. Els vaig explicar el meu curt i què feia, i vam intercanvir-nos el contacte. Aquesta és la finalitat de tot plegat: anar trobant gent que s’interessi per la feina que faig.

Segons el director calellenc, que també és l’autor del guió del curt, Tu último día en la tierra es pot definir com un curt del gènere de ciència ficció amb aires de tragicomèdia, que tracta del turisme temporal.

Tot i els reconeixements que li estan plovent, Martínez té una notable producció anterior que ara està aconseguint donar-li sortida perquè arribi al gran públic.

A nivell de curtmetratges sí que resulta complicat trobar sales d’exhibició perquè la gent pugui veure els treballs. Però ara, el meu primer curt de terror, “Timothy”, s’estrenarà en una plataforma de Youtube que té 2 milions de seguidors. “Caradecaballo” es va estrenar a Canal+ Espanya i Canal+ France, on va tenir força repercussió. Penso que “Tu último día en la tierra” també tindrà exhibició però de moment estem en plena fase de presentar-lo a festivals i després ja mirarem de tancar algunes televisions.

El deute que té pendent és projectar els seus films a Calella. En declaracions a la ràdio, ha assegurat que estaria molt content de portar aquí el seu treball perquè sempre porta el nom de Calella, i en fa bandera, allà on va. En aquest sentit, ha llançat un divertit missatge a l’alcaldessa.

Montserrat Candini, quan vaig als festivals sempre dic que sóc de Calella, i no la de Palafrugell. La nostra és molt millor perquè som una ciutat que tenim moltes activitats. Necessito que em donin una prima pels promocionals que faig per contrarestar la Calella de Palafrugell.

Martínez Jordán va rebre el premi Brigadoon Paul Naschy a la darrera edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, aquest passat cap de setmana.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Marc Martínez Jordán al programa La Ciutat.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.