Marea Blanca convoca una concentració al CAP de Calella en suport a la vaga dels metges

Imatge d’arxiu

El moviment en defensa de la salut pública i contra les retallades ha confirmat que les dues associacions veïnals de Calella, Marea Pensionista i Podem Calella, participaran a la concentració que tindrà lloc demà dijous 29 de novembre a les 11 del matí a les portes de l’ambulatori. D’aquesta manera volen donar suport a la reivindicació dels metges de la sanitat concertada i dels de capçalera de la pública, que avui sumen el tercer dia d’aturades per aconseguir millorar les seves condicions laborals i retributives en benefici dels usuaris.

Manuel Garcia és el portaveu de Marea Blanca a l’Alt Maresme.

Volem donar suport a l’assistència en l’atenció primària perquè sigui digna. Al CAP de Calella es programen visites cada 7 minuts i hi ha un excés de càrrega de treball sobre els professionals (…) El tema és greu perquè la mala atenció primària augmenta la mortalitat, és una realitat. No hi ha un bon seguiment dels pacients per falta de temps o de recursos.

Els metges de la sanitat concertada i els de capçalera de la pública mantenen la vaga anunciada per tota aquesta setmana per reclamar millores en les seves condicions laborals i de prestació del servei a l’usuari. Avui encadenen el tercer dia d’aturades.

Garcia s’ha afegit a demanar comprensió als ciutadans que s’han vist afectats i que han hagut de reprogramar visites i proves. Recorda que els facultatius és mobilitzen per a ells i, en aquest sentit, no comparteix les crítiques que s’han fet sentir.

Em sembla un error: lluitar i defensar la sanitat pública a nivell hospitalari o de primària és per a tothom. Hi ha falta de solidaritat amb aquells que volen treballar amb millors condicions. Jo mai qüestiono als treballadors que fan vaga. S’estan defensant els interessos de tots.

El sindicat Metges de Catalunya ha xifrat en un 70% el seguiment de la vaga a la concertada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *