Novetats a la carpeta La Meva Salut

Des de mitjans del passat mes d’octubre, els pares o tutors dels menors de 16 anys podran accedir a les seves dades i informació personal recollida a la carpeta La Meva Salut. Això sí, prèvia autorització. Dolors Garcia, referent de Gestió i Serveis al Ciutadà del CAP de Calella, ha explicat quina és la funció i gestions que es poden fer en aquest espai digital personal, que garanteix la seguretat de les dades i la comunicació.

La Meva Salut és l’evolució de l’antiga Carpeta Personal de Salut, però amb millores. Els usuaris majors de 16 anys hi poden accedir amb un codi i una clau personal que se’ls facilita des del Centre d’Atenció Primària presentant la targeta sanitària o el DNI. Els pares dels menors també podran consultar-la, prèvia autorització.

La responsable del CAP de Calella ha explicat al programa La ciutat quina és la informació que s’hi pot trobar.

S’hi poden veure les dades personals, el metge assignat, també tots els informes de resultats de proves. No hi ha imatges, això seria en una fase més avançada, però sí els informes de les mamografies, de plaques o la citologia, d’analítiques també. Els diagnòstics i, molt important, el pla de medicació, al qual ara hi tenim accés des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil.

A banda, demanar cita prèvia amb el metge de capçalera, reprogramar visites amb l’especialista o comprovar si s’està en llista d’espera per una intervenció quirúrgica.

Garcia ha exposat que La Meva Salut és un portal en fase de desplegament i que, properament, incorporarà l’E-consulta.

És una manera de comunicar-te o enviar documentació, fer alguna consulta per correu electrònic, en comptes d’acudir al centre. I això dins la Meva Salut, que és un entorn segur.

Del 10 al 14 de desembre hi haurà una taula informativa sobre La Meva Salut al vestíbul del CAP de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *