Més de 2.300 persones sortiran demà al Carnaval de l’Alt Maresme

Calella i Pineda són arribada i sortida de la rua que es farà aquest dissabte, organitzada per la Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme.

Aquesta serà la divuitena edició de la rua de Carnaval de l’Alt Maresme, que comptarà amb la participació de 33 comparses nombroses, de més de 20 persones cadascuna d’elles, i 11 grups més reduïts. En total desfilaran pels carrers de Pineda i Calella, fins acabar la festa a la Fàbrica, més de dues mil tres-centes persones, amb carrosses i música, exhibint creativitat.

Entre elles, una de les que no falta mai és la colla Quina Guassa, són de Calella, l’única representació de la ciutat a la rua local. De la població veïna se n’hi presenten unes quantes més: Els Entremaliats, la Tribala, els Petits Musicae, Vente Pa*Ca i la Chirigota el Bareto.

La rua començarà a les set de la tarda amb sortida des de l’Avinguda Hispanitat, entrant a Calella pel carrer Església i fins arribar al carrer Indústria, on girarà en direcció a la Fàbrica.

Això és el que està previst i el que passarà demà dissabte si no plou. De moment les previsions són de fred i cel tapat però potser la pluja passa de llarg. Pere Moragas és el President de la Comissió organitzadora: “Cada any patim, però hem anat miranta  tot arreu i sembla que demà a la tarda farà fred però aigua no. Estem una mica tranquils“.

Moragas ha explicat que no hi ha pla B. O se surt de rua o s’anul·la, però no es planteja ni per un moment aquesta possibilitat, ja que, tal com ha dit Moragas, el Carnaval de Calella i Pineda té molt bona premsa entre grups de comparses d’arreu de Catalunya, per la seva organització i per la data. “Ens diuen quea quí s’hi troben molt bé i hi ha una de les millors organitzacions, els premis són alts i suculents.. i és un dia, una setmana després, que sembla que l’hem encertat. I el nostre és un dels carnavals que té més nivell per aquí a la vora“.

El primer premi per a grups puja a 200 euros, i per a comparse arriben als 2.500€, i premis per carrosses. Guanyar a comparsa i carrossa pot suposar emportar-se 3.500€.

Aquests premis solen guanyar-los una èlit de comparses, que són gairebé sempre les dominadores, però per seguir guanyant cada any han de ser millors, ja que moltes altres comparses també volen arribar al top-5 del Carnaval maresmenc. Moragas: “Venen gent de Barcelona, de MOntcada i Reixach, Santa Crsitina d’Aro, Manleeu, Riells i Viabrea, Tordera, Tossa, Lloret, Blanes… de tot arreu. Entre sis o set va el “cotorro”, però cada any hi ha més competència i totes tenen un nivell més alt“.

La rua de Calella fa poc més d’un quilòmetre i està plena en tots els seus trams.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Pere Moragas, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *