A Sant Pol s’han detectat els primers exemplars de vespa asiàtica

La vespa vetulina continua la seva expansió per Catalunya, i ara ha arribat fins a Sant Pol. A finals de l’any passat, aquest tipus de vespa va arribar al Maresme, després de colonitzar 12 comarques catalanes.

Tot i que la vespa asiàtica no suposa una amenaça directa per a les persones, si que es una greu amenaça per la supervivència de l’abella de la mel. I per això, es tant important distingir aquesta vespa de la resta d’espècies existents al territori. La vespa asiàtica és l’única d’Europa que presenta un color castany fosc, el cap negre, la cara groc-ataronjada i les potes castanyes. El tòrax és negre envellutat i els segments abdominals són de color castany ribetejat amb una fina franja groga.
Els Agents Rurals estan fent un seguiment actiu i els apicultors estan molt preocupats pel manteniment de la seva activitat, ja que molts d’ells han patit pèrdues perquè les abelles no poden sortir a buscar menjar a la temporada de tardor i moltes acaben morint.
Abans d’actuar contra un exemplar o un niu, cal estar segurs que no es tracti d’altres espècies que podrien actuar com a competidores seves i podrien ajudar en el control de la plaga.
Si localitzeu algun exemplar o un niu d’aquesta espècie, no us apropeu sense un equip adequat i feu arribar aquesta informació als Agents Rurals del Maresme, qui han habilitat el telèfon 93 561 70 00 i el correu electrònic: velutinacar@gencat.cat

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *