Miquel Iceta es compromet a reclamar la inversió per a l’Hospital de Calella

El primer secretari del PSC ha anunciat avui des de Calella que treballarà per garantir la normalització i millora del servei sanitari i assistencial a l’Alt Maresme i la Selva. Miquel Iceta ha dit que els socialistes reclamaran en seu parlamentària l’execució de les inversions que el mateix conseller Toni Comín va admetre que calia fer al territori. Sobretot, segons el líder socialista, perquè el progressiu augment poblacional del Maresme i el seu envelliment podrien agreujar l’actual situació de col·lapse.

Aquest matí, Miquel Iceta s’ha reunit amb la direcció i el nou gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i posteriorment amb els representants dels treballadors. En sortir, ha fet públic el compromís del seu partit amb la millora del servei assistencial al territori.

“La corporació té 14 centres i ha d’organitzar bé el flux dels malalts que necessiten atenció, i no podem esperar que d’aquí a dos anys una gran planificació al conjunt del país sinó que necessita d’una atenció prioritària. El nostre grup parlamentari s’ha compromès a formular preguntes concretes per estimular i impulsar l’acció de govern en aquest terreny”, ha declarat a Ràdio Calella TV.

El primer secretari dels socialistes s’ha reunit aquest matí amb direcció i comitè d’empresa de l’hospital, i en la visita l’han acompanyat els regidors del PSC a l’Ajuntament de Calella. També els alcaldes de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el de Palafolls, Valentí Agustí.

En declaracions a Ràdio Calella TV també s’ha referit al conflicte laboral del servei del transport amb ambulància, demanant la implicació del Departament de Salut per resoldre’l. En la trobada amb els treballadors, segons ha transcendit, també s’ha posat sobre la taula el fet que s’hagin externalitzat els serveis de bugaderia i de laboratori d’anàlisis clíniques.

«Cap alcalde socialista incomplirà la llei»

La visita de Miquel Iceta aquest matí a Calella ha coincidit amb les declaracions de l’alcalde de Gratallops, qui encapçala la llista del PSC com a independent, en la línia que posarà les urnes i que votarà ‘sí’ al referèndum de l’1 d’octubre.

El primer secretari dels socialistes catalans, en resposta als nombrosos mitjans nacionals i estatals que l’esperaven a les portes de l’hospital, hi ha sortit al pas afirmant que cap electe socialista incomplirà la llei.

“Quan un electe se salta la llei perquè l’haurien de complir la resta dels ciutadans, a qui demanen que paguin els impostos i les multes? No ho pot fer un alcalde que s’ha saltat la llei. I no es produirà en cap cas, almenys per part dels alcaldes socialistes”, ha sentenciat Iceta. I ha afegit que, qui ho faci, s’exposa a conseqüències.

Iceta ha contraposat la legitimitat de la reivindicació independentista a l’estratègia de l’”engany” que, segons manté, utilitza el Govern i la majoria parlamentària per justificar el referèndum. “És aquí on jo crec que s’està produint un engany per part del Govern de Catalunya i la majoria independentista del Parlament, perquè s’han compromès a fer una cosa que no està a les seves mans. Molta gent, probablement, el dia 2 d’octubre sentirà una gran frustració perquè se li ha fet una proposta política que no té viabilitat”, ha exposat.

A les últimes hores, el líder socialista ha denunciat amenaces i insults de ciutadans contra alcaldes i regidors del seu partit per no col·laborar en l’organització del referèndum.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Miquel Iceta, primer secretari del PSC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *