Mon Mas: “Intento contribuir a l’esperit crític perquè només així farem un món millor”

Cada primer divendres de mes, a les 18.00h, la narradora Mon Mas acudeix a la Biblioteca Municipal de Calella per conduir les sessions del Club de Lectura per a nois i noies d’entre 9 i 12 anys. Allà comenten el llibre suggerit, però la conductora també planteja obrir debat i reflexió sobre el que proposin els mateixos assistents. Diu que l’objectiu d’aquesta iniciativa és despertar la seva curiositat i interès per la lectura, però també ajudar a què tinguin esperit crític.

Mon Mas serà aquesta tarda a la Biblioteca Municipal per conduir una nova sessió del Club de Lectura infantil i juvenil. La dinàmica gira al voltant del llibre proposat, per iniciativa de la narradora o de la direcció de l’equipament, i no consisteix únicament en repassar-ne la història. És el pretext per fomentar el debat i la reflexió.

La lectura ens uneix i per mi és això el Club de Lectura. A partir d’un llibre o una proposta que sorgeix de la biblioteca o de mi ens col·loquem com al voltant d’una llar de foc, ens endinsem en un univers particular, i expliquem les nostres vivències, parlem de llibres i compartim la descoberta de la lectura.

Diu Mas que el Club de Lectura de la Biblioteca Calellenca s’ha convertit en una gran família que ha posat en contacte a nois i noies que no tenien espais de relació en comú. Això ajuda a fomentar el seu esperit crític, a conèixer altres realitat i obrir-los els ulls al món.

Són molt crítics. El que m’interessa de la lectura és contribuir a l’esperit crític perquè només així farem individus que ens portaran a un món millor. Vull que tinguin ganes de parlar i comentar de la novel·la que ha tocat quan es troben al carrer més enllà de la relació que puguin tenir a l’escola o al futbol.

El Club de Lectura es fa cada primer divendres de mes a la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça. Mon Mas ha agraït el suport i la col·laboració de tot l’equip per fer possible les trobades que comencen a les 18.00h.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *