Ensenyament suprimeix un dels Cicles Formatius que s’imparteixen a l’Institut Bisbe Sivilla

És el de Grau Superior d’Agències de Viatges, que continuarà al setembre però únicament per permetre que els alumnes de primer curs -una quinzena- completin el cicle de dos anys. Des d’Ensenyament s’argumenta la decisió en base a la poca demanda d’alumnes, segons explica la directora del centre, Eva Sánchez, que apunta que això comportarà la pèrdua d’una plaça i mitja de professor.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, Eva Sánchez ha relatat que van tenir les primeres notícies de les intencions d’Ensenyament el passat mes de maig, quan ja havien publicitat l’oferta educativa i formativa del curs que arrencarà al setembre.

“Vam rebre un correu del Departament que ens comunicava que de cara la plantificació del curs vinent es plantejàven suprimir el mig curs que tenim d’Agències de Viatges. Dèien que portàvem dos o tres cursos amb només mig curs, que la demanda era poca, i que hi havia altres zones de Catalunya amb places”, ha explicat Sánchez.

L’Institut Bisbe Sivilla és l’únic de l’Alt Maresme on s’ha estat impartint aquest Cicle Formatiu de Grau Superior d’Agències de Viatges. Per compensar aquesta escassa demanda de places -se’n cobrien una quinzena, aproximadament-, la formació s’havia dissenyat de tal manera que el primer curs era comú i compartit amb el Grau Superior de Guia. Així, el segon any era d’especialització i amb un tercer curs, opcional, els alumnes podíen sortir del centre amb les dues titulacions sota el braç.

La directora de l’institut ha detallat quines són les conseqüències de la decisió, un cop confirmada: “Hem hagut de reorientar alguns d’aquests alumnes al Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia amb la condició que faran algunes matèries del cicle suprimit per complementar la formació i que puguin optar a llocs de treball relacionats amb les agències de viatges”. Però també apunta l’impacte sobre la plantilla de professors del centre. “Aquest primer any no ens afecta a nivell de professorat, però el curs vinent suposarà la pèrdua de llocs de treball al centre, aproximadament d’un professor i mig”, ha assenyalat.

Amb tot, i d’acord amb els Serveis Territorials d’Ensenyament, s’ha decidit començar a treballar per portar a Calella un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Allotjaments de cara al curs 2018-2019. “S’adapta una mica més als llocs de treball que hi ha a l’Alt Maresme perquè està vinculat a tot el sector hoteler. A més, hem dit que intentarem fer-ho en modalitat dual: és la formació que comparteix unes hores de pràctiques a les empreses, per adquirir coneixements en un entorn empresarial”, ha detallat la directora del centre.

Aquests dies, l’Institut Bisbe Sivilla de Calella està en ple procés de matriculacions de Batxillerat i de Cicles Formatius. En aquest últim, s’hi concentra una demanda important de places per la bona reputació que s’ha guanyat el centre en formació de cuina, restauració i pastisseria.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la directora de l’Institut Bisbe Sivilla, Eva Sánchez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *