Mossos engeguen un any més l’operació Grèvol

gent al carrer00000000

Els Mossos d’Esquadra han tornat a posar en marxa l’operació Grèvol. El nom amb el qual es coneix el dispositiu de seguretat especial per la temporada de Nadal, amb el qual es reforça la presència policial a les zones comercials i lúdiques, per evitar furts. La campanya es posa en marxa a tot Catalunya durant el mes de desembre i principis de gener, però adaptada a cada territori. S’allargarà fins al dia 7 de gener, un cop passades les festes nadalenques i amb l’inici de les rebaixes. Enguany els cossos de seguretat també demanen especial atenció amb els robatoris a dins dels vehicles o en zones d’aparcament. Apunten que en les darreres setmanes hi ha hagut un increment dels furts d’aquesta tipologia.

Mossos explica que els autors busquen víctimes vulnerables, sigui per edat o perquè estiguin soles, i que surten del cotxe per entrar a comprar o bé que tornen al cotxe quan ja ho han fet. El mosso d’esquadra de la comissaria de Pineda, Josep Pujadas ha explicat que són habitualment tres per tal de repartir-se les tasques: un distreu la víctima, l’altra furta la bossa de mà de l’interior del vehicle i la tercera espera dins d’un vehicle en marxa per fugir ràpidament del lloc. És el que es coneix com el furt de sembrar. 

Aquest any el que ens estem trobant darrerament són els robatoris tipus sembra. Són un grup de tres persones que tiren monedes a terra per distreure al propietari del vehicle mentre carrega el maleter amb les bosses de compra. Un cop va a recollir les monedes de terra s’aprofiten de la distracció per robar la bossa de mà o les compres del maleter.

Els Mossos d’Esquadra aconsellen, per evitar ser víctima d’aquest delicte, comprovar en el moment d’arribar a l’estacionament o en adreçar-nos al nostre vehicle si veiem alguna persona a prop en actitud d’espera. Si en el moment de carregar les compres i els nostres efectes personals al vehicle o en arribar a l’estacionament algú requereix la nostra atenció, fer cas omís i tancar immediatament el vehicle. 

Una operació Grèvol  sense binomis de Mossos i Policia Local

De fet, durant aquests dies la ciutadania tindrà més percepció de policia al carrer gràcies a aquesta operació Grèvol. Pujadas ha explicat que el dispositiu es fa per aquestes èpoques nadalenques perquè són moment en què la ciutadania porta més diners del que és habitual i els comerços i magatzems acumulen més productes. Una de les novetats d’enguany és que no es faran els binomis mixtos formats per Mossos d’Esquadra i Policia Local com a mesura preventiva per evitar possibles contagis de Covid entre els dos cossos de seguretat.

Per tal de prevenir els contagis de covid entre agents s’ha decidit que era millor que cada cos fes bombolles amb els seus agents per evitar contagis i barrejar cossos policials. Si es dona el cas que algú és positiu es contagiaria a la plantilla dels dos cossos de seguretat.

L’operació finalitzarà un cop acabes les festes nadalenques el proper 7 de gener i coincidint amb l’inici de les rebaixes. Malgrat acabar l’operació es recomana no abaixar la guàrdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat