Neix MOBcat, una entitat que aglutina plataformes de mobilitat i transport públic

Foto: mobcat.cat

Diverses plataformes comarcals, com «Preservem el Maresme», «Prou peatges Maresme» o «Plataforma Estació Premià» s’han unit a MOBcat, una unió de plataformes ciutadanes que té com a objectiu millorar les polítiques de mobilitat i infraestructures.

Entre els propòsits fundacionals de MOBcat hi ha buscar sinergies, aglutinar esforços, tenir una sola veu i fer un front comú per solucionar conflictes endèmics al país relacionats amb el transport públic i privat, les carreteres i les comunicacions.

El portaveu de MOBcat és Antoni Esteban, ha explicat que la voluntat principal de la nova unió de plataformes és participar directament en les decisions que es prenguin sobre mobilitat. “En el moment que es decideixi fer alguna carretera, desviació de trens, un cinturó o una carretera municipal volem participar en el disseny, gestió i construcció de la infraestructura. També volem prioritzar el transport públic. La infraestructura ferroviària, tan de trens com de persones, és francament deficient. I això ho hem de solucionar d’una manera adient i pensant amb el cap, que no és tan difícil“.

Antoni Esteban no ha estalviat crítiques al Conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, i espera que el proper govern de la Generalitat tingui més en compte les seves propostes. Antoni Esteban: “L’anterior Conseller, el senyor Santi Vila, com és ben sabut -no solament per MOBcat sinó per totes les nou plataformes que la formen- és una persona inoperant totalment. L’únic que ha mirat són interessos d’Abertits i interessos partidistes, però no realment el que demanava el territori. I nosaltres no el considerem un interlocutor vàlid“.

Tota la informació i contacte amb la unió de plataformes la podreu trobar a l’adreça mobcat.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *