No es podran portar ocells a la benedicció d’animals de la festa de Sant Antoni Abat

Celebració de la festa de Sant Antoni Abat a Calella, l'any 2016

El grup Pa, Vi i Moltó ha informat que el departament de Ramaderia i Pesca de la Generalitat els ha enviat un comunicat on trasllada la prohibició que les aus participin a la benedicció d’animals que se celebrarà aquest diumenge a Calella, amb motiu de la festa de Sant Antoni Abat. Es tracta d’una mesura de precaució davant la detecció a França d’un brot de grip aviar que es considera molt contagiosa.

“Ens trobem en una situació d’alt risc d’entrada de la malaltia a Catalunya i la Generalitat ens demana que la gent no porti ocells a beneïr per Sant Antoni perquè podrien contagiar-se”, ha comentat Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó.

Pruna ha defensat la bondat de la celebració de la festa de Sant Antoni Abat, després de les crítiques rebudes des del PACMA Calella, especialment per la recuperació dels Tres Tombs amb la participació dels actuals gestors del Rancho Bonanza.

“Les senyores que dissabte portaran el gosset o la bestiola a la perruqueria per posar-li un llaç i amb il·lusió el portaran a beneïr; o que la gent vegi desfilar els cavalls no fa cap mal. Ni se’ls donarà cops ni hi haurà fuets, només faltaria. Sincerament crec que són ganes de fer la punyeta”, ha reblat Pruna.

El president del Grup PA, Vi i Moltó, organitzador de la festa de Sant Antoni Abad també s’ha mostrat molest pel fet que se’ls acusés de contradiure’s per oferir una botifarrada per esmorzar. Pruna ha dit que respecta la decisió particular de qui opta per no menjar carn però que cadascú és lliure d’escollir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *